20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞpagă pentru angajare la spital

Şpagă pentru angajare la spital

Un asistent medical de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova a ajuns în spatele gratiilor după ce a pretins şi primit bani ca să „aranjeze“ o angajare.
În octombrie 2010, Ionel Silvian Măceşanu, asistent medical la Spitalul „Victor Babeş“ din municipiu, i-a promis craiovencei Roxana S. că o poate angaja la spitalul unde lucrează el, dar nu gratis, ci contra sumei de 8.000 de euro, bani care ar urma să-i remită unei persoane din conducerea spitalului. Femeia l-a crezut şi i-a dat o parte din bani, mai precis suma de 3.250 de euro. Apoi a aşteptat şi a tot aşteptat, până când… s-a gândit că totul ar putea fi doar o păcăleală, pentru că nu era rost de nici o angajare. Sătulă să tot fie dusă cu vorba de asistent, ea a mers la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), unde a povestit despre şpaga pe care o dăduse.

Stratagemă pentru bani

Poliţiştii DGA, lucrând sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj şi beneficiind de sprijinul tehnic al SRI, au trecut la supravegherea lui Măceşanu. Luni, oamenii legii l-au „ridicat“ pentru o discuţie. Pe baza probelor de la dosar, procurorul a dispus pe bază de ordonanţă reţinerea lui pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În faţa anchetatorilor, asistentul a recunoscut că nu avea de gând să aranjeze nici o angajare, ci fusese doar o stratagemă pentru a face rost de bani, întrucât avea datorii. Apreciindu-i sinceritatea, dar şi situaţia familială grea, Parchetul nu a cerut arestarea preventivă a asistentului, cercetându-l în continuare în stare de libertate. Dacă va restitui banii şi îşi va recunoaşte fapta inclusiv în faţa instanţei, Ionel Silvian Măceşanu are şanse să scape cu o pedeapsă cu suspendare.
Deşi asistentul a pătat imaginea instituţiei, conducerea spitalului are numai vorbe bune despre el, ca profesionist. „Respectivul asistent este chiar un profesionist bun, apreciat mai ales pentru că ştie foarte bine să lucreze cu copiii. Deocamdată, nu vom lua nici o măsură împotriva lui, acordându-i prezumpţia de nevinovăţie. Alta va fi situaţia, însă, dacă instanţele îl vor găsi vinovat, caz în care vom decide ce măsuri se impun împotriva lui“, a declarat conf. dr. Iulian Diaconescu, directorul Spitalului „Victor Babeş“ din Craiova.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII