17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProiect pentru ca Rânca să devină staţiune turistică

Proiect pentru ca Rânca să devină staţiune turistică

Autorităţile judeţului Gorj s-au reunit ieri la hotelul Mina din Rânca pentru a elabora un proiect prin care zona de la poalele Munţilor Parâng să fie declarată staţiune de interes turistic. Întâlnirea i-a adus la aceeaşi masă pe primarii din Novaci şi din Baia de Fier, precum şi pe şefii Consiliului Judeţean Gorj. La discuţii au mai participat majoritatea consilierilor judeţeni, precum şi consilierii locali din cele două localităţi care administrează zona montană Rânca.
Între temele dezbătute s-a aflat şi finalizarea proiectelor de infrastructură aflate în derulare la Rânca, dar şi prezentarea altor programe de investiţii care vizează perioada 2013 – 2020. Totodată, cel mai important subiect supus dezbaterilor a fost elaborarea proiectului prin care Rânca va deveni staţiune turistică şi evaluarea condiţiilor care trebuie îndeplinite pentru atingerea obiectivului.

Telescaunul, în faza de recepţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că cele două mari investiţii de la Rânca sunt aproape finalizate. Dacă instalaţia de telescaun se află în faza de recepţie, sistemul de canalizare va fi gata la sfârşitul acestei luni.  „Am făcut această şedinţă comună a tuturor consilierilor judeţeni şi locali din Novaci şi Baia de Fier. Orice divergenţe existente între primării se pot rezolva şi trebuie să găsim soluţii pentru că este în interesul judeţului ca Rânca să devină staţiune. Rânca va fi administrată de o asociaţie interlocală a celor două primării, din care va face parte şi consiliul judeţean. Proiectul prin care Rânca va fi declarată staţiune va fi depus la ministerul de resort şi noi ne manifestăm încrederea ca Rânca să devină staţiune până la sfârşitul acestui an“, a menţionat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
• Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS