15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdmişi la liceu cu media 3,85

Admişi la liceu cu media 3,85

35 de elevi din judeţul Gorj au rămas nerepartizaţi în urma primei etape a înscrierilor la liceu. Ultimul elev admis la un liceu din Gorj are media 3,85 şi va învăţa la Grupul Şcolar Bârseşti.

Pentru prima etapă a repartizării computerizate şi-au depus fişele cu opţiuni 4.225 de elevi, dintre care 134 din alte judeţe. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, au optat pentru licee din judeţul Gorj elevi din Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin, Vâlcea şi Bucureşti.
De exemplu, un elev din Vâlcea care nu a obţinut medie de promovare la evaluarea naţională, dar a avut media de absolvire mare a reuşit să prindă un loc la Liceul Auto din Târgu Jiu. În judeţul Gorj, un singur elev, Dumitru Călugăru, a luat media 10 la evaluarea naţională, acesta având şi media de absolvire tot 10. Dumitru Călugăru a ales ca următorii patru ani de şcoală să îi facă la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, la specializarea matematică-informatică. De asemenea, Andra Paralescu, eleva care a obţinut cea de-a doua medie pe judeţ la evaluarea naţională, a intrat la Colegiul „Ecaterina Teodoriu“, cu media 9,99. Cea de-a treia elevă, Carla Lemnaru, a optat pentru Colegiul „Tudor Vladimirescu“, având media 9,98. Tot 9,98 a avut şi o elevă din Motru, Alexandra Anton, care a mers la Colegiul „George Coşbuc“.
Ultima medie de admitere la liceu aparţine unui elev care a absolvit Şcoala Generală nr. 5 din Târgu Jiu şi care a obţinut media 1,30 la evaluarea naţională, media anilor de studiu fiind 6,40 a rezultat o medie de admitere de 3,85.

Liceele de top au cei mai buni elevi

Elevii au fost repartizaţi în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiuni. Înscrierea elevilor în liceele în care au fost admişi va avea loc în perioada 15-25 iulie. Candidaţii care nu îşi depun dosarele până pe 15 iulie se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.
„A luat sfârşit prima etapă a repartizării computerizate. Trebuie spus că toţi absolvenţii, indiferent dacă au susţinut sau nu evaluarea naţională, îşi vor găsi un loc într-un liceu sau grup şcolar. Şi anul acesta, liceele de top au fost Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu», unde mediile ultime ale elevilor admişi au fost la ştiinţele naturii – 9,04, filologie – 8,92, matematică informatică – 8,81.
Tot în acest top se încadrează şi Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu», unde ultimele medii de admitere au fost foarte mari, de exemplu, la matematică-informatică 8,55, la ştiinţele naturii 8,39, iar la filologie 8,38“, a spus Ermina Frunzaru, reprezentant al ISJ Gorj. Cele mai mici medii înregistrate la admiterea la liceu, după prima etapă, au fost la Grupul Şcolar Bârseşti, Colegiul Tehnic Mătăsari, Grupul Şcolar Tismana sau Baia de Fier: aici au fost admişi elevi care au luat note de 1,30, 2.00 sau 2,65 la evaluarea naţională şi cărora media de admitere le-a ieşit sub 5.00.

Zece elevi au fost admişi în Dolj cu nota 10

La nivelul judeţului Dolj, cea mai mare medie de admitere a fost 10 şi a fost obţinută de zece elevi. Aceştia au optat pentru specializările matematică-informatică de la Colegiul Naţional (CN) „Fraţii Buzeşti“ (cinci elevi), CN „Carol I“ (trei elevi) şi CN „Elena Cuza“ (un elev). Un singur elev dintre cei zece a optat pentru specializarea filologie la CN „Fraţii Buzeşti“. La polul opus se află însă elevi a căror medie de admitere a fost sub 5. „Cea mai mică medie de admitere din judeţ a fost la Grupul Şcolar I.C.M. «George Bibescu» (4,35)“, a spus Doina Iliuţă, şef serviciu în cadrul ISJ Dolj. În Dolj, liceul fruntaş în clasamentul celor mai mari medii de admitere este CN „Fraţii Buzeşti“, unde media ultimului admis a fost 9,41. De altfel, CN „Fraţii Buzeşti“ a reuşit şi performanţa de a fi pe locul II la nivel naţional în ceea ce priveşte ultima medie de admitere la specializarea matematică-informatică bilingv (9,88), după CN „Sf. Sava“ din Bucureşti (9,94). Medii mari la admitere s-au înregistrat şi la CN „Carol I“ (ultima medie a fost de 8,75) şi la CN „Elena Cuza“ (8,53%).

Sute de locuri neocupate

La nivelul unităţilor şcolare din Gorj au mai rămas neocupate 380 de locuri. În judeţul Gorj, la evaluarea naţională au participat 4.735 de elevi, dintre care 1.157 nu au luat notă de trecere.
 

• Mihaela Floroiu
• Andreea Horcone

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII