16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPacienţii, chinuiţi de căldură

Pacienţii, chinuiţi de căldură

Temperaturile extrem de ridicate  care s-au înregistrat în ultimele zile îi chinuie pe bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean Târgu Jiu.
Ca să scape de razele fierbinţi ale soarelui, pacienţii au pus în ferestre cearşeafuri. La Secţia Medicală, bolnavii preferă să se plimbe pe holuri.
„Căutăm locurile umbroase. Mai stăm şi pe hol, bem multă apă şi ceaiuri. Nu avem ce să facem pentru că este foarte cald. Nu dăm vina pe nimeni, dar ne ferim cum putem de căldură“, a spus un pacient.
„Mă externează, dar am prins câteva zile în care am murit de cald. Aici, în salon, stăm mai mult dezbrăcaţi. Deschidem geamurile şi uşa, dar pe unii îi trage curentul. Ne chinuim aşa, măcar să nu plecăm bolnavi din spital“, a spus Constantin Ştibiu din comuna gorjeană Bâlteni.

Apă multă şi pijamale subţiri

La sfatul medicului, pacienţii consumă foarte multe lichide şi îşi cumpără pijamale cât mai subţiri.
„Suntem numai femei în salon, aşa că ne luăm şi pijamale mai subţiri, mai stăm şi în maiouri. Este cald. Noi avem destul de mult noroc, pentru că la noi nu bate soarele în geam toată ziua. La bărbaţi este mai rău. Ei se coc în saloane“, a povestit o pacientă.
„Indicele de confort termic este depăşit în toată ţara. Nu avem aer condiţionat decât în saloanele în care era necesar, în sălile de operaţii şi la maternitate. Nu ne permitem financiar să avem aer condiţionat peste tot. Pacienţii pun cearşafurile în geam, beau apă multă şi se feresc de razele soarelui“, a declarat medicul Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU