22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil din Craiova, rănit într-o tabără din Buzău

Copil din Craiova, rănit într-o tabără din Buzău

Un elev de 13 ani din Craiova a fost grav rănit duminică seară, în tabăra „Salvaţi copiii“ de la Poiana Pinului, judeţul Buzău, după ce bara transversală a unei porţi de fotbal a căzut peste el. Copilul – elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova – plecase cu mai mulţi colegi să joace fotbal pe un teren din apropierea taberei. La un moment dat, băiatul s-a agăţat de bara transversală a unei porţi de fotbal, iar bara a căzut peste el.
„Incidentul s-a produs pe un teren de fotbal neîngrădit, situat în imediata apropiere a taberei. Minorul de 13 ani s-a prins cu mâinile de bara transversală, iar una dintre porţi, care nu avea dispozitive de prindere şi fixare, a căzut peste el, copilul lovindu-se cu capul de ciment. În cădere a fost lovit şi un alt băiat de aceeaşi vârstă“, a declarat comisarul Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.
Elevul craiovean a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Buzău, unde a fost internat cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut, fracturi de os temporal şi parietal. Ieri-dimineaţă, el a fost transferat pentru îngrijiri medicale de specialitate la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ din Bucureşti.
Cel de-al doilea copil, care a fost doar „şters“ de bara care s-a prăbuşit, a primit, la rândul său, îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.
Potrivit purtătoarei de cuvânt a IPJ Buzău, în acest caz a fost demarată o anchetă, care urmează să stabilească exact atât condiţiile producerii nefericitului incident, cât şi persoanele vinovate în acest caz.
De menţionat că delegaţia de copii din judeţul Dolj era însoţită şi supravegheată de Sorina Dumitrescu, consilier-psiholog la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, mama elevului grav rănit în acest incident.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII