24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalANI l-a găsit cu avere nejustificată pe edilul din Slivileşti

ANI l-a găsit cu avere nejustificată pe edilul din Slivileşti

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat în urma unei verificări că primarul comunei gorjene Slivileşti, Sorin Bucurescu, nu îşi poate justifica 100.000 de euro din veniturile pe care le-a realizat în perioada 2004 – 2010. Inspectorii de integritate au constatat diferenţe semnificative între veniturile familiei Bucurescu şi averea dobândită în perioada în care Sorin Bucurescu şi-a exercitat funcţia de primar. Potrivit ANI, veniturile totale obţinute de către primar, împreună cu soția sa, Ana Eugenia Bucurescu, în perioada 2004 – 2010, au fost de 288.118 de lei. Totodată, averea deţinută și pentru care au fost identificate părți de natură nejustificată, de către ce doi, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 721.106,6 lei. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada în care primarul şi-a exercitat mandatul, precum şi constatarea stării de incompatibilitate.

Susţine că a câştigat banii la o nuntă şi la un botez

Edilul a declarat că tot ce i se întâmplă are legătură cu o decizie pur politică, Bucurescu fiind ales primar pe listele PSD. Primarul a declarat că averea în plus găsită de ANI în declaraţia de avere provine din organizarea unei nunţi şi a unui botez, precum şi din veniturile obţinute ca edil.
„Cu siguranţă sunt acuzaţii nefondate pentru că nu am avut nimic de ascuns. Dacă aş fi avut ceva de ascuns, erau atâtea şi atâtea metode de a nu se regăsi depozitul de 50.000 de euro care este pe numele meu. Nu este nici pe numele soţiei, nici pe numele mamei sau al altei persoane. Aceşti bani sunt obţinuţi în anii anteriori, în urma unei nunţi la care am avut 600 de invitaţi şi se poate demonstra cu martori şi în urma unui botez. Bineînţeles că banii nu i-am cheltuit în altă parte, în alte scopuri, ci am făcut un depozit bancar, întrucât aceste evenimente sunt, să spunem aşa cum ştim cu toţii, pe bază de împrumut. Nu mă consider un primar înstărit. Am o parte din bani de la tatăl meu, altă parte de la mamă. Când am venit la primărie în 2004, aveam în cont 30.000 de dolari, plus ceea ce am obţinut din venituri salariale şi alte venituri, adică 50.000 de euro, iar suma cealaltă reiese clar de la botez şi de la nuntă. Voi putea să demonstrez cu martori că am avut cele două evenimente. La ANI a reieşit total suma de 100.000 de euro bunuri şi lichidităţi, nu numai lichidităţi“, a menţionat Sorin Bucurescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS