14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi cu drogurile în răţoiul de pluş

Prinşi cu drogurile în răţoiul de pluş

Trei tineri din Craiova au fost arestaţi preventiv vineri, la propunerea procurorilor DIICOT, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc, constituirea unui grup infracţional organizat, respectiv complicitate la trafic internaţional de droguri

Potrivit reprezentanţilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în urma cercetărilor s-a stabilit că un craiovean trimitea din Portugalia cantităţi importante de haşiş, drogurile fiind ulterior comercializate de mai multe persoane în barurile şi cluburile din Craiova.
După ce haşişul ajungea în municipiu, era depozitat acasă la Marius Condoiu, zis Mari, sau la Ionel Boicea, poreclit Bebiţă, de vânzarea drogurilor ocupându-se alte două persoane. Anchetatorii au interceptat mai multe discuţii între inculpaţi, convorbirile indicând clar că aceştia se ocupă cu traficul internaţional de droguri. Astfel, Marius Călinescu, zis Paranteză, i-a transmis unei persoane neidentificate până acum „să ne dea droguri bune şi multe că îl aştept ca pe Moş Crăciun, că nu avem bani“.
Ulterior, procurorii au stabilit că, de curând, a fost expediat din Portugalia pentru Ionel Boicea un nou colet, care conţinea diverse produse alimentare şi nealimentare, inculpatul urmând să-l ridice de la oficiul poştal din zona Gării Craiova joi, la ora 11.30. Având această informaţie, procurorii au solicitat ofiţerilor BCCO Craiova să organizeze flagrantul.

Jucării burduşite cu droguri

În coletul trimis din Portugalia, care a fost deschis de oamenii legii în prezenţa lui Boicea, a fost găsit un răţoi din pluş în care erau ascunse nu mai puţin de 28 de batoane de haşiş. De asemenea, într-un joc pentru copii a fost descoperită o placă din haşiş în greutate de aproximativ 100 de grame. Întreaga cantitate de droguri a fost trimisă de procurori Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, unde s-a constatat că cele 28 de batoane de rezină de canabis (haşiş) cântăresc 356,90 grame, iar placa – 95,30 grame.
După efectuarea flagrantului, procurorii au făcut cinci percheziţii la domiciliile suspecţilor. Acasă la unul dintre ei au fost descoperite, ascunse la streaşina casei, mai multe fragmente vegetale uscate, despre care s-a stabilit că fuseseră adunate, uscate şi ascunse de către inculpat.
De asemenea, în urma percheziţiilor au fost ridicaţi alţi doi suspecţi, Marius Călinescu şi Marius Condoiu, care au fost duşi la sediul DIICOT pentru a fi audiaţi. Joi seară, cei trei inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar vineri au fost duşi la Tribunalul Dolj, care a emis mandate de arestare preventivă pe numele lor. Cei trei sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc, constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic internaţional de droguri.
În cazul altor doi inculpaţi, procurorii au cerut magistraţilor arestarea lor preventivă în lipsă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data prinderii.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII