23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsiliul Local Şimian riscă dizolvarea

Consiliul Local Şimian riscă dizolvarea

Judeţul Mehedinţi se transformă încet, dar sigur, în judeţul consiliilor locale dizolvate. După ce, în urmă cu o lună, Consiliul Local din comuna Salcia era anunţat de prefect că va fi dizolvat, acum şi consilierii comunei Şimian sunt pe punctul de a-şi pierde scaunele, după ce mai bine de trei luni nu au votat nici un proiect de hotărâre pentru comunitate.
Luni, comuna a pierdut un proiect transfrontalier cu Serbia de 25 de miliarde de lei vechi, bani cu care s-ar fi asfaltat un drum şi s-ar fi reabilitat cele 48 de blocuri de locuinţe din localitate. Consilierii se apară spunând că nu este vina lor, dar primarul îi ameninţă că va depune documentele necesare la prefectură pentru dizolvarea consiliului.
„Din păcate, trebuie să îi anunţ de domnii consilieri că am pierdut un proiect foarte important pentru comunitate, am pierdut 25 de miliarde de lei vechi, bani cu care mă pregăteam să asfaltez un drum şi să reabilitez, la fel ca în Severin, blocurile. Eu nu pot să fac nimic singur, am muncit împreună cu unii funcţionari să facem acest proiect şi domnii consilieri nu se prezintă la şedinţă să aprobe proiectele de hotărâre. Îmi pare rău, dar chiar eu voi depune la prefect actele necesare pentru dizolvarea consiliului“, a declarat primarul comunei Şimian, Ion Ghinescu.
Consilierii susţin că primarul este vinovat că nu convoacă decât şedinţe despre care sunt anunţaţi cu câteva ore înainte şi ei nu sunt în localitate, iar alţii spun că proiectele au fost pierdute din cauză că primarul nu are puse la punct toate documentele.
Zilele următoare, primarul comunei Şimian va depune pe masa prefectului documentele prin care va cere dizolvarea consiliului local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS