20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a lansat proiectul „Grătar Curat 2011“ la Craiova

S-a lansat proiectul „Grătar Curat 2011“ la Craiova

Pentru ca fiecare ieşire la pădure, la un grătar, cu prietenii să fie plăcută, oamenii trebuie să renunţe la obiceiul de a lăsa maldăre de gunoi în urmă. Şi cum puterea exemplului nu prinde la toată lumea, pe 31 iulie, în Pădurea Bucovăţ, va avea loc o amplă acţiune de ecologizare şi de conştientizare a doljenilor cu privire la importanţa păstrării curăţeniei în zonele naturale de petrecere a timpului liber.
Acţiunea se derulează în cadrul proiectului de responsabilizare socială „Grătar Curat 2011“, derulat pentru al doilea an consecutiv de Asociaţia MaiMultVerde şi Golden Brau, marcă a Heineken România.
„«Grătar Curat» este un proiect care-şi propune să ajungă la cauza şi sursa adevărată a depozitării gunoaielor în locuri inadecvate. Vrem să ne împrietenim cu picnicarii şi grataragiii şi să le arătăm că lucrurile pot fi făcute şi altfel. Spre binele nostru, al tuturor. Astfel, am încercat încă de la bun început să mergem la cei care ies la iarbă verde, fac grătare şi picnic şi să încercăm să le explicăm că nu e nimic în neregulă în a campa, în a petrece în natură, atâta timp cât la sfârşit laşi în urmă un loc curat pe care-l pot folosi şi alţii pentru acest tip de activitate“, a declarat Dragoş Bucurenci, preşedintele Asociaţiei MaiMultVerde, la lansarea oficială a proiectului la Craiova. În perioada iulie-august, acţiuni similare vor avea loc şi în alte cinci zone de petrecere a timpului liber din ţară.

Voluntarii se pot prezenta direct în Pădurea Bucovăţ

Până acum, la acţiunea din 31 iulie şi-au anunţat participarea 40 de voluntari (angajaţi ai fabricii Golden Brau din Craiova şi nu numai). Cei interesaţi să se implice în această campanie pot intra pe contul de facebook al proiectului, pot contacta coordonatorul local al proiectului din partea Asociaţia MaiMultVerde sau pot pur şi simplu să fie prezenţi pe 31 iulie în Pădurea Bucovăţ, unde vor exista mănuşi şi saci de gunoi pentru toţi voluntarii.
„În cadrul primei părţi a proiectului, desfăşurată în 2010, din zona Pădurea Bucovăţ au fost adunaţi 150 de saci de gunoaie, cu o greutate de aproximativ 1,5 tone“, a declarat Tereza Vâlcan, reprezentant Heineken România, care a subliniat faptul că prin acest program se încearcă oferirea unui context potrivit pentru savurarea unei beri: un grătar curat, într-un mediu primitor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU