20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnat pentru uciderea soţiei şi a soacrei

Condamnat pentru uciderea soţiei şi a soacrei

Un tânăr din Craiova a fost condamnat la 28 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, după ce, în februarie 2010, şi-a omorât soţia şi soacra cu mai multe lovituri de cuţit

Vasile Şolea, de 24 de ani, din Craiova, a fost arestat pe 27 februarie 2010, el fiind considerat de poliţişti principalul suspect în cazul uciderii soţiei sale, Dorina Şolea, şi a mamei acesteia, Mirela Văduva.
Cele două femei au fost înjunghiate în dimineaţa zilei de 26 februarie, în scara blocului B29, de pe strada Paşcani din Craiova, în care locuia Mirela Văduva, şi au decedat înainte ca ambulanţele să ajungă la faţa locului. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Vasile Şolea, care era în proces de divorţ cu soţia sa, a aşteptat-o pe Dorina în scara blocului în care locuia mama sa. Când tânăra a coborât, Vasile a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuţit. Mama fetei a auzit strigătele de ajutor şi a coborât ca să vadă ce se întâmplă, însă a fost şi ea înjunghiată, după care agresorul a fugit. Vasile Şolea a fost încă de la început principalul suspect în acest caz, pentru că, după ce Dorina intentase divorţul şi se mutase la mama sa, o ameninţase în mai multe rânduri. În aceeaşi zi, Şolea a fost găsit de un echipaj de poliţişti în localitatea Calopăr, satul Panaghia, ascuns într-o magazie din gospodăria bunicilor săi. Anchetatorii au stabilit atunci că, în timp ce era căutat de oamenii legii, Şolea i-a trimis mai multe SMS-uri fratelui său, căruia îi spunea că se omoară dacă vede maşinile poliţiştilor la poartă.
Vasile Şolea a fost reţinut de poliţişti, iar a doua zi, pe 27 februarie, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi omor deosebit de grav.

28 de ani de închisoare şi bani pentru copil

La sfârşitul lunii iunie 2010, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au încheiat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Vasile Şolea.
După un an, pe 22 iunie, judecătorii doljeni l-au găsit vinovat şi l-au condamnat pe inculpat. Pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, Şolea a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, iar pentru omor deosebit de grav la alţi 25 de ani. Judecătorii au dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, cea de 25 de ani închisoare, la care au adăugat un spor de trei ani.
În aceeaşi şedinţă de judecată, Tribunalul Dolj a dispus ca Şolea să-i plătească 20.000 de lei drept daune morale fiului său, care a împlinit patru ani în februarie. În plus, Şolea a fost obligat să îi achite copilului 900 de lei pe perioada 26 februarie 2010 şi 21 iunie 2011 şi câte 150 de lei lunar până la stingerea obligaţiei. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel şi apoi cu recurs. Vasile Şolea este în prezent încarcerat la Penitenciarul Craiova, iar Tribunalul Dolj a hotărât să menţină starea de arest a inculpatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII