22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj11 secţii de poliţie rurală în Gorj

11 secţii de poliţie rurală în Gorj

Planul de reorganizare a poliţiei din mediul rural îi aparţine şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, comisarul-şef Viorel Caragea. Noul concept de reorganizare le-a fost prezentat primarilor comunelor din judeţul Gorj. Propunerea şefului IPJ Gorj vizează desfiinţarea posturilor de poliţie din mediul rural şi constituirea altor 11 secţii de poliţie rurală ale căror sedii vor fi stabilite la un oraş sau la o poliţie comunală/post de poliţie care are un spaţiu corespunzător derulării activităţii şi care se află, de regulă, în proximitatea zonelor de competenţă.
„Aceste secţii de poliţie vor prelua activitatea formaţiunilor de poliţie rurală de la nivelul poliţiilor municipale/orăşeneşti şi vor coordona activitatea mai multor posturi de poliţie comunală. Funcţia de şef de post sau, mai degrabă, denumirea aceasta va dispărea şi va fi folosită cea de sectorist. Prin reorganizarea poliţiei din mediul rural nu va fi îndepărtat poliţistul din comună, ci din contră, elementul poliţienesc va fi considerabil mai activ şi mai eficient, deoarece personalul secţiilor de poliţie rurală se va specializa şi va fi prezent în zona de competenţă 24 de ore din 24“, a declarat Viorel Caragea.
Noile secţii de poliţie rurală vor avea în componenţă între trei şi şapte comune. Viorel Caragea, şeful IPJ Gorj, susţine că, prin această reorganizare, în mediul rural îşi vor desfăşura activitatea mai mulţi poliţişti. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS