12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajaţii MAI din Mehedinţi ignoră cerinţele ministrului Igaş

Angajaţii MAI din Mehedinţi ignoră cerinţele ministrului Igaş

Ministrul Traian Igaş nu a întârziat să îşi depună declaraţiile pe site-ul ministerului. În Mehedinţi, însă, şeful IPJ, Ştefan Constantin Ponea, dar şi adjuncţii acestuia, comisarul Romulus Opriţa şi comisarul Alexandru Stoica, nu şi-au actualizat declaraţiile de avere şi de interese. Ultimele declaraţii afişate pe site-ul poliţiei sunt cele din octombrie 2010.
La ISU „Drobeta“, lucrurile stau şi mai rău. Colonelul Constantin Florea, împuternicit la comanda pompierilor, şi unul dintre adjuncţii săi, lt.col. Ion Vintilă, nu au mai depus pe site nici măcar declaraţia din 2010.
Conform legii, cei care nu-şi depun declaraţiile de avere şi interese în termenul stabilit sau cei care nu declară date reale riscă sancţiuni, care pot fi aplicate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), iar valoarea amenzilor contravenţionale este cuprinsă între 50 şi 2.000 de lei. Tot în sarcina ANI intră şi verificarea modului de dobândire a averilor, procedură care poate fi declanşată în caz de suspiciuni.

Şefii IJJ şi ai Poliţiei de Frontieră şi-au depus declaraţiile

Singurele structuri din cadrul MAI la nivelul judeţului Mehedinţi care şi-au îndeplinit sarcinile în acest caz sunt conducerea Inspectorului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Mehedinţi şi cea a Poliţiei de Frontieră. În declaraţia de avere a inspectorului-şef al IJJ Mehedinţi, colonelul Vasile Erceanu, postată pe 10.06.2011, se arată că acesta nu a dobândit nici un bun în ultimul an. Este proprietarul unui imobil în Drobeta Turnu Severin din anul 2001, al unui autoturism Wolkswagen din 2006 şi are deschis în anul 2001 un depozit bancar la Banca Transilvania în valoare de 11.000 de euro. Ca şi venituri salariale, colonelul Vasile Erceanu a obţinut 71.230 de lei.
Prim-adjunctul inspectorului-şef, Crinel Zaharescu, a deschis un depozit bancar în valoare de 40.000 de lei şi, conform declaraţiei de avere, a primit un cadou de la mama sa în valoare de 60.000 de lei. Din salariu a încasat suma de 58.215 lei. Din declaraţia celuilalt adjunct de la Jandarmeria Mehedinţi, lt. col. Daniel Manolea, se poate vedea că nu a vândut şi nu a cumpărat nimic, dar nici nu şi-a deschis vreun depozit bancar. Veniturile salariale ale acestuia în ultimul an se ridică la suma de 61.215 lei.
Şi pe site-ul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au fost postate declaraţiile de avere şi interese ale şefului instituţiei, comisarul-şef Ion Mirescu, dar şi ale celor doi adjuncţi, Marius Ciobanu şi Adrian Mendea. În cazul lor, veniturile sunt mai mici, iar creditele contractate sunt mai mari, cel mai probabil din cauza diminuărilor de salarii din timpul anului. Şeful IJPF Mehedinţi, Ion Mirescu, a contractat de la începutul anului 2011 două credite la BRD, unul de refinanţare, în valoare de 42.000 de lei, şi o descoperire de card, în valoare de 20.000 de lei. Venitul salarial anual încasat a fost de 81.186 de lei, iar al soţiei acestuia, Ioana Mirescu, ofiţer economist la Centrul Medical Mehedinţi, a fost de 38.657 de lei. Adjuncţii Poliţiei de Frontieră Mehedinţi nu au avut modificări salariale sau adăugări la declaraţiile de avere faţă de anul trecut.
Dacă şefii IJJ şi IJPF Mehedinţi şi-au îndeplinit sarcinile şi au publicat documentele solicitate de MAI, conducerile Poliţiei şi ISU Mehedinţi ar trebui să fie, conform legii, sancţionate pentru întârzieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS