12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdolescent din Drobeta Turnu Severin, premiat de Google

Adolescent din Drobeta Turnu Severin, premiat de Google

Judeţul Mehedinţi se poate mândri cu un informatician de talie mondială, care a fost premiat de Google. Este vorba despre un elev de 16 ani din Drobeta Turnu Severin, care la începutul anului s-a clasat pe locul şase la concursul Google Code-in.
Alexandru Florescu este acum elev în clasa a XI-a E la Liceul Teoretic „Gheorghe Ţiţeica“ şi a reuşit să culeagă roadele orelor petrecute în faţa calculatorului de la o vârstă fragedă. Competiţia la care a concurat s-a derulat în perioada 22 noiembrie 2010 – 10 ianuarie 2011, şi au participat 360 de elevi cu vârsta cuprinsă între 13 şi 18 ani, din 48 de ţări.
Concursul a constat în rezolvarea unor sarcini pentru Open Source, o comunitate de voluntari care lucrează la diferite softuri, acestea fiind lansate ulterior pe piaţă, fără bani. Întrucât gigantul Google foloseşte o parte din softurile acestei comunităţi, conducerea companiei a decis să sprijine tinerii pasionaţi de IT, lansând concursul Google Code-in.
„Pentru mine, acest concurs înseamnă foarte mult şi a fost o experienţă pe care nu o voi uita niciodată. Am avut ocazia să cunosc oameni foarte talentaţi în IT, în programe şi tot felul de lucruri legate de informatică. Cel mai mult m-a impresionat felul în care muncesc inginerii Google şi modul în care abordează problemele. Din păcate, în România niciodată nu vom putea întâlni aşa ceva. Acolo se oferă tot felul de pachete şi servicii de informatică gratuit pentru elevi, burse, şanse de a te lansa în informatică, deci mai întâi totul este oferit şi abia după compania Google îşi scoate profiturile. La noi este tocmai invers“, a spus Alexandru Florescu.
Pentru performanţele lui, Alexandru Florescu a fost invitat la sediul Google, din California, unde speră să se perfecţioneze. Iniţial, a fost vorba de zece câştigători ai Marelui Premiu, însă organizatorii concursului au acceptat 14 finalişti. Pe locul şase s-a situat Alexandru Florescu, iar printre câştigători s-a mai aflat încă o româncă, Florentina Muşat. Pentru munca lor excelentă cu mentorii organizaţiilor acceptate în Google Code-in., elevii informaticieni au fost recompensaţi la începutul lunii mai, cu o excursie la sediul Google din Mountain View, California, unde timp de cinci zile, cei 14 tineri au făcut schimb de experienţă, şi în acelaşi timp au fost instruiţi de inginerii companiei Google.
„Când am fost anunţat că voi merge la sediul Google din California, nu mi-a venit să cred. Este totuşi vorba despre o companie imensă, unde nu poate ajunge oricine. Am mers alături de alţi tineri, unde am petrecut cinci zile, am luat şi premiul cu care mă mândresc şi pe viitor îmi voi duce mai departe proiectele, poate o să ajung din nou acolo“, a povestit Alexandru Florescu din experienţa sa.
Alexandru speră ca după terminarea liceului să obţină o bursă de studiu în străinătate pentru o carieră în informatică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII