Acasă Local Falsificatorii de carduri, arestaţi

Falsificatorii de carduri, arestaţi

-

http:http://www.youtube.com/watch?v=853ULKDCQxI
Tribunalul Dolj a emis, ieri după-amiază, mandate de arestare pe numele a şase persoane suspectate de comiterea de infracţiuni cu carduri de credit şi care au fost reţinute miercuri, în urma unor percheziţii efectuate în Craiova şi Filiaşi de ofiţerii BCCO Craiova şi procurorii DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, grupul format din Florin Zaharia, Laurenţiu Sîrbu, Irinel Ocnăreasa, Ionel Goga, Iulian Dumbravă, Dragoş Sorica, Alin Chiriţă şi Ionuţ Popescu a montat echipamente pentru copierea datelor cărţilor de credit pe ATM-uri din România, dar şi din Polonia, Spania, Germania sau SUA. Ulterior, cu datele astfel obţinute, au clonat cardurile de credit ale mai multor persoane şi au sustras fraudulos diverse sume de bani, care au fost ulterior investite în ţară, în afaceri, imobile şi autoturisme de lux. De altfel, după cum au stabilit procurorii, doi dintre suspecţi şi-au cumpărat case într-un complex rezidenţial de lângă Craiova din banii „traşi“ de pe carduri. Din cauza acestor investiţii făcute cu banii obţinuţi din comiterea de infracţiuni cu carduri de credit, membrii grupului infracţional sunt cercetaţi acum pentru infracţiunea de spălare de bani. În urma descinderilor efectuate miercuri dimineaţă, înainte ca Ionel Goga să plece în Polonia cu două guri de bancomat, ofiţerii de la Crimă Organizată au ridicat mai multe computere, telefoane mobile, cartele telefonice SIM, componente ale unor dispozitive pentru copierea datelor cărţilor de credit şi suma de 9.000 de euro. Ieri, cei şase au fost prezentanţi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Membrii grupului sunt cercetaţi, pe lângă comiterea infracţiunii de spălare de bani şi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinere de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

ȘTIRI VIDEO GdS

25 COMENTARII

Prima investiție realizată de un rezident al High-Tech Industry Park (HTIP) la Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat, miercuri după-amiază, la evenimentul prilejuit de inaugurarea primei investiții realizate de un rezident...

Director executiv nou la DSP Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj va fi condusă în perioada următoare de Carmen Ivanov, directorul adjunct. La conducerea DSP Gorj s-a aflat până miercuri Violeta Mogoș, care a asigurat interimatul după plecarea lui Marius Boeriu.