25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA scăpat din lanţuri doar o noapte

A scăpat din lanţuri doar o noapte

Elena Pătra, de 24 de ani, tânăra bolnavă psihic, din oraşul Vânju Mare, judeţul Mehedinţi, care era ţinută legată de pat cu lanţul chiar de propria soră, a ajuns miercuri seară la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin. Ieri-dimineaţă, însă, sora şi cumnatul
au luat-o din spital pe propria răspundere. Inexplicabil, medicii au permis acest lucru şi, în loc să anunţe poliţia sau asistenţii sociali, au lăsat-o pe fată să plece. „Am demarat împreună cu poliţia şi asistenţii sociali o anchetă, pentru a vedea exact de ce Pătra Elena era legată în lanţuri. Din păcate, nu am reuşit să stăm de vorbă nici cu Pătra Claudia Gabriela, care este asistentul personal al fetei bolnave, nici cu concubinul acesteia, Constantin Rădoi. Un echipaj SMURD a transportat-o pe fată de Spitalul din Drobeta Turnu Severin, însă în această dimineaţă (ieri -n.r.) medicii au permis ca tânăra să fie luată de sora ei înapoi acasă", a declarat Vergică Ţeighiu, primarul din Vânju Mare. „Noi nu am ştiut despre cazul Elenei Pătra, care este în grija surorii sale, deoarece dosarul este la Primăria Pătulele. Ele locuiesc fără forme legale în satul Bucura, care aparţine de Vânju Mare. Am mers la Primăria Pătulele şi vom încerca să clarificăm lucrurile", a spus Liliana Andriţa, asistent social în cadrul Primăriei Vânju Mare.

Bătrânul, care se afla în aceeaşi cameră cu Elena, a rămas în continuare acasă, în grija fiului său, care este medic veterinar, şi a soţiei acestuia. La fel şi minora de patru ani şi jumătate, despre care asistenţii sociali susţin că era doar speriată. În cazul bătrânului, lucrurile nu sunt încă sigure, acesta putând fi mutat la căminul de bătrâni în orice clipă. „Vom monitoriza foarte atent acest caz şi vom avea grijă ca bătrânul, minora, dar şi tânăra să fie îngrijiţi. În caz contrar, vor fi luate măsurile care se impun", a mai spus asistentul social.

Poliţia a întocmit un dosar penal pe numele Claudiei Gabriela Pătra. Sora tinerei bolnave şi soţul acesteia nu au dorit să comenteze nimic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS