20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCristescu, audiat de procurorii DNA

Cristescu, audiat de procurorii DNA

Fostul preşedinte al Universităţii Craiova, Silvian Cristescu, s-a prezentat ieri-dimineaţă, la ora 10.00, la sediul DNA – Serviciul Teritorial Craiova pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul deschis în urma plângerii formulate de Adrian Mititelu împotriva lui Victor Piţurcă.
Cristescu este al treilea martor audiat în acest dosar, primii doi fiind foştii jucători ai Universităţii, Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, care au trecut pragul DNA din Craiova pe 9 mai.
Potrivit procurorilor DNA Craiova, la începutul acestui an, Adrian Mititelu a făcut o plângere împotriva lui Victor Piţurcă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, în care îl acuza pe fostul manager al Universităţii că l-a înşelat cu 1,8 milioane de euro. Pentru că prejudiciul declarat de Mititelu depăşeşte un milion de euro, procurorii doljeni şi-au declinat competenţa către colegii de la DNA Craiova. Ulterior, pe 28 aprilie, procurorii anticorupţie l-au invitat pe Victor Piţurcă la sediul DNA pentru a-l audia în acest caz, iar după câteva zile a venit rândul lui Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor, tot în calitate de martori.
Anchetatorii au mai precizat că Adrian Mititelu a susţinut că Victor Piţurcă a folosit două dezlegări în alb pe numele celor doi jucători înainte de termenul scadent din contract, creându-i în acest fel un prejudiciu de aproape două milioane de euro.
Ieri, după ce a fost audiat de procurori, Silvian Cristescu a declarat că a venit „în calitate de martor în cazul plângerii făcute împotriva lui Victor Piţurcă şi a jucătorilor. E incredibil că în România se poate să dai bani cuiva şi apoi tot acela să te reclame la DNA. Crezând că scapă de datorie, el (Mititelu – n.r.) ne reclamă pe la DNA. Un asemenea om, care toată ziua stă pe canapea, trage vânturi şi vorbeşte la televizor, ne-a făcut de râs regiunea“, a încheiat Silvian Cristescu.  Reamintim că, pe 11 mai, Silvian Cristescu a depus o plângere împotriva lui Mititelu, reclamând că, în perioada în care a fost preşedinte al Universităţii Craiova, a achitat diverse cheltuieli ale clubului, iar sumele de bani cheltuite şi care depăşesc 600.000 de lei nu i-au fost restituite.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS