17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIgaş: Poliţiştii disponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii, ci doar ajutoare sociale

Igaş: Poliţiştii disponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii, ci doar ajutoare sociale

Ministrul de interne, Traian Igaş, a declarat ieri că personalul MAI ce va fi disponibilizat în 2011 nu va obţine salarii compensatorii, ci doar ajutoare sociale şi includerea într-un program de reconversie profesională.
„Cei care vor fi disponibilizaţi vor beneficia de acel program de reconversie. Nu putem vorbi în acest moment de salarii compensatorii, practic situaţia economică nu ne permite să facem ceea ce s-a întâmplat în trecut, şi anume să dăm acele salarii compensatorii într-o cifră destul de mare“, a spus Igaş.
Ministrul a mai susţinut că prin reorganizarea structurilor MAI nu va fi afectată siguranţa publică, ci, din contră, se urmăreşte modernizarea sistemului de ordine publică astfel încât populaţia să beneficieze de un grad de siguranţă mai mare.  În ceea ce priveşte mediul rural, Igaş a susţinut că nu vor fi desfiinţate posturile de poliţie, ci va fi menţinut un singur poliţist, maximum doi, care să asigure permanenţa, iar restul personalului va forma o serie de structuri regionale de poliţie.
Igaş a adăugat că numărul celor care vor pleca din minister este de aproximativ 10.000, iar disponibilizările vor avea loc în următoarele două luni. Întrebat în cadrul căror structuri se vor opera disponibilizările, ministrul de interne a afirmat că, în urma acestor măsuri, numărul angajaţilor din aparatul central al MAI va scădea, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, sub 1.000. Igaş a adăugat că noile organigrame au fost, în mare parte, aprobate, iar în teritoriu se ştie deja câţi oameni vor părăsi ministerul.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII