22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Noi trasee de transport public
Consiliul Judeţean Gorj a aprobat printr-o hotărâre înfiinţarea a două noi trasee de transport public. Acestea sunt: Târgu Jiu – Bobu – Maghereşti – Dumbrăveni şi Târgu Jiu – Târgu-Cărbuneşti – Aninoasa – Sterpoaia. Totodată, au fost scoase din programul de transport public judeţean de curse regulate următoarele trasee: 013 Târgu Jiu – Mătăsari – Miculeşti, 022 Târgu Jiu – Brădiceni – Cloşani, 023 Târgu Jiu – Brădiceni – Peştişani, 025 Târgu Jiu – Brădiceni – Apa Neagră, 026 Târgu Jiu – Arcani – Brădiceni, 030 Târgu Jiu – Brădiceni – Costeni. Măsura a fost luată avându-se în vedere faptul că aceste trasee nu au fost atribuite în urma unor şedinţe de licitaţie.
• Eugen Măruţă

Spitalul Dobriţa, supraevaluat de manager
Sanatoriul Dobriţa, unde sunt trataţi bolnavii de TBC şi alte afecţiuni respiratorii, a fost subevaluat de comisia din Ministerul Sănătăţii, deşi conducerea unităţii medicale decisese că spitalul este de categoria a II-a. Vineri dimineaţă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit răspunsul Ministerului Sănătăţii, răspuns care a dezamăgit: Ministerul Sănătăţii a hotărât că Sanatoriul TBC din Dobriţa nu poate primi decât gradul IV. În prezent, pe lista de aşteptare mai sunt două unităţi medicale cu paturi din Gorj: Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi Spitalul Târgu Cărbuneşti. Din şapte spitale din Gorj, două încă aşteaptă răspunsul ministerului, iar celelalte cinci au fost clasificate ca aparţinând categoriei IV.
• Mihaela Floroiu

Debranşaţi de la apă
Locatarii blocurilor din nouă asociaţii de proprietari din Târgu Jiu nu vor avea apă la robinete începând de luni, 30 mai. Decizia a fost luată de conducerea Aparegio Gorj după ce a constatat că reprezentanţii asociaţiilor respective au facturi neplătite de câteva luni. Societatea Aparegio încearcă se recupereze datoriile pe care le-au înregistrat utilizatorii, în total pe judeţ fiind vorba de opt milioane de lei. Cea mai mare parte din această sumă este datorată de asociaţiile de proprietari şi agenţii economici. „În primă fază, datornicii primesc avertismente, după care se trece la debranşare, în cazul în care aceştia nu îşi achită restanţele. Dacă plătesc, nu îi mai debranşăm. Cetăţeanul nu înţelege că şi apa trebuie plătită, aşa cum se achită factura la gaze şi curent“, a spus Ion Popescu, directorul Aparegio Gorj. În perioada 30 mai – 5 iunie vor rămâne fără apă Asociaţiile 19, 130, 123, 101, 52, 44, 127, 73, 120.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS