22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„România, ţara mea de coşmar“

„România, ţara mea de coşmar“

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova a găzduit miercuri, 25 mai, la ora 13.00, în Sala „Nicolae Romanescu“, lansarea cărţii „România, țara mea de coșmar“ (volumul I – „Ţara Secuilor“), al cărei autor este Dan Stoica.
Volumul a fost prezentat în mai multe oraşe din ţară, printre care Baia Mare, Galaţi şi Timişoara. Autorul a dorit să îşi lanseze cartea şi la Craiova, având în vedere că debutul lui ca regizor, după terminarea facultăţii, a avut loc în oraşul nostru. De asemenea, a fost făcută şi prezentarea cărţii „Cinci nuvele austriece de dragoste“, apărută recent la Iaşi, cu sprijinul Institutului Cultural Român.
„România, ţara mea de coşmar“ este o meditație asupra prezentului dacă este citită de la primul capitol; o comedie de situație dacă o lecturăm de la capitolul doi; un thriller dacă cititorul nerăbdător începe cu al treilea; o poveste de dragoste dacă sărim direct la capitolul numărul patru. Autorul însuşi numeşte cartea „un roman politic de actualitate“.
Dan Stoica a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1975 (secția regie de film și televiziune) şi trăieşte la Viena din 1990. El a publicat piese de teatru, romane, nuvele, poezii şi numeroase traduceri din literatura modernă austriacă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU