20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMititelu, cercetat pentru abuz de încredere

Mititelu, cercetat pentru abuz de încredere

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, este cercetat de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere, după ce fostul preşedinte al Clubului, Silvian Cristescu, a depus o plângere împotriva acestuia.
Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în data de 11 mai, Silvian Cristescu a depus o plângere privind comiterea infracţiunii de abuz de încredere împotriva lui Mititelu. Plângerea a fost înregistrată, după care procurorii au înaintat-o Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj pentru efectuarea cercetărilor în acest caz.
La rândul lor, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că respectiva plângere a fost înregistrată pe 20 mai, iar în prezent poliţiştii fac cercetări pentru a stabili dacă cele sesizate se confirmă. În fapt, Cristescu a reclamat că, în perioada în care a fost preşedinte al Universităţii Craiova, a achitat diverse cheltuieli ale clubului, iar sumele de bani cheltuite şi care însumează peste 600.000 de lei nu i-au fost restituite de Adrian Mititelu. „Plângerea a fost înaintată Serviciului de Investigare a Fraudelor, iar în prezent se efectuează cercetări în această cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz de încredere“, a declarat agentul de poliţie Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Potrivit Codului Penal, însuşirea unui bun mobil al altuia, dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă. Dacă bunul este proprietate privată, cum este şi în acest caz, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Silvian Cristescu, fost jucător al Universităţii Craiova, a făcut parte în ultimii ani din staff-ul administrativ al Universităţii. Acesta a îndeplinit funcţia de preşedinte al clubului din luna august 2010, odată cu venirea lui Victor Piţurcă ca manager general al grupării din Bănie.
În ianuarie, Silvian Cristescu a fost demis de Mititelu împreună cu Victor Piţurcă şi staff-ul acestuia, format din antrenorii Eugen Neagoe, Gabi Boldici, Martin Tudor, Florin Marin şi preparatorul fizic Marius Dima.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

75 COMENTARII