12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzboi de faţadă la PDL Olt

Război de faţadă la PDL Olt

PDL Olt pare să fi găsit un ţap ispăşitor pentru că s-a aflat despre listele întocmite de partid şi trimise la Ministerul Dezvoltării Regionale, care au înfierbântat discuţiile pe posturile centrale de televiziune, deputatul Marin Bobeş fiind mai întâi acuzat de colegi de falsificarea acestora, dar sancţionat de organizaţie pentru prestaţia TV

Spiritele în Partidul Democrat Liberal Olt s-au încins din cauza celor 250 de kilometri de drum care intră în reabilitare în următorii trei ani cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Până la lista finală cu localităţile cuprinse în program, de acum oficială, de vreme ce se licitează lucrările, au existat mai multe variante întocmite de organizaţia judeţeană a PDL, în urma negocierilor cu celelalte partide politice. O astfel de variantă a ajuns la presă, iar acuzat de „transpiraţie“ a fost deputatul Marin Bobeş. Tot atunci s-a aflat că inclusiv la minister s-a înregistrat oficial o listă aprobată de partid, oficiul de a o depune fiind făcut de deputatul Bobeş. De aici scandalul care a ajuns până la centru, în mass-media punându-se accentul pe faptul că repartizarea banilor se face pe culoare politică, nu pe priorităţi edilitare. Organizaţiile judeţene ale PDL şi PSD s-au deranjat că s-a auzit de negociere, fiecare dintre lideri negând că ar fi discutat şi s-ar fi înţeles şi declarându-se, cu jumătăţi de gură, duşmani doctrinari de moarte. Totodată, s-a pus în discuţie veridicitatea listelor care astfel au fost făcute publice, deputatul Bobeş, cel care a confirmat că există şi că poartă semnături şi ştampile reale, fiind acuzat de colegii de partid că a furat ştampila partidului, a falsificat semnături şi adrese către minister. Săptămâna trecută, „inculpatul“ a fost supus judecăţii colegilor de partid, care au hotărât sancţionarea acestuia prin retragerea dreptului de a mai reprezenta partidul în relaţiile cu presa şi retragerea funcţiei de preşedinte al colegiului în care a fost ales demnitar, deşi propunerea iniţială era de retragere a sprijinului politic. La judecată n-a fost însă acuzat că a „fabricat“ listele, ci că nu a reprezentat cu abilitate partidul.

Deputatul Bobeş face recurs la onoarea colegilor de partid

La două luni de la depunerea listei (prima variantă, pentru că au existat discuţii şi lista s-a refăcut, conform declaraţiilor deputatului Marin Bobeş) şi aproape o săptămână de la sancţionarea în Biroul Permanent Judeţean al PDL, deputatul Marin Bobeş spune că este singurul care a prezentat adevărul în toată povestea, iar în prestaţia TV a reuşit să salveze, de fapt, onoarea PDL. „Un lucru bun este că nu a reuşit nici o minte odihnită din partid să mă acuze de subminarea intereselor partidului prin colaborarea cu PSD“, şi-a început Bobeş şirul declaraţiilor, continuând cu angajamentul că va demisiona din toate funcţiile deţinute în partid, „dacă o singură acuzaţie se va dovedi a fi reală“. „Unul dintre noi va ieşi fără onoare“, a mai spus Bobeş, cu referire la adevărul acuzaţiilor pe care preşedintele PDL Olt, Darius Vâlcov, i le aduce, menţionând că după ce sancţiunea adoptată în BPJ îi va fi transmisă se va adresa instanţelor superioare ale partidului.

„Mai avem nevoie de votul lui, atât“

Deşi colegul din Camera Deputaţilor, Daniel Bărbulescu, a făcut în BPJ propunerea de a i se retrage sprijinul politic lui Marin Bobeş, sancţiunea s-a limitat la interzicerea anumitor drepturi. Organizaţia nici măcar nu l-a judecat pentru presupusele falsuri, ci pentru „inabilitatea politică de care a dat dovadă“. „Nu l-am dat afară pentru că partidul are nevoie de el la nivel naţional. Mai avem nevoie de acel vot, dar nu va mai fi invitat la şedinţele BPJ“, a declarat Darius Vâlcov. Deputatul Marin Bobeş, deşi el este sigur de faptul că va fi candidatul PDL pentru un nou mandat de deputat, nu va mai avea nimic de spus, a mai precizat preşedintele PDL Olt, nici la stabilirea candidaţilor pentru fotoliile de primar în localităţile din colegiul în care a obţinut postul (post obţinut pe listele PSD, întorcându-se la scurt timp în PDL, partidul din care a plecat înainte de alegerile din 2008).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU