22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi pacienţi dintr-o ambulanţă au murit într-un accident rutier

Doi pacienţi dintr-o ambulanţă au murit într-un accident rutier

Accident mortal ieri după-amiază în Mehedinţi, pe DN 56A. Doi pacienţi care erau transportaţi la Drobeta Turnu Severin cu maşina unei firme particulare de hemodializă şi-au pierdut viaţa după ce şoferul a lovit un cap de pod. Din primele verificări se pare că acesta circula cu viteză foarte mare. Alt pacient a fost grav rănit, în timp ce şoferul a scăpat doar cu câteva lovituri superficiale.
Accidentul a avut loc pe Dealul Stârmina din comuna Hinova, iar în urma impactului violent două persoane au murit pe loc, iar alte două au rămas încarcerate între fiarele contorsionate ale maşinii.
Pacienţii erau aduşi de la Vânju Mare la Drobeta Turnu Severin pentru a-şi face tratamentele la Clinica de Hemodializă. La faţa locului au intervenit un echipaj de la Descarcerare, o autospecială SMURD şi două ambulanţe de la Staţia de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin. Cei doi pacienţi, un bărbat şi o femeie, care au fost aruncaţi din maşină în momentul impactului, au murit pe loc.
„Am primit un apel prin 112 prin care am fost solicitaţi să intervenim pentru a scoate două persoane încarcerate într-o maşină în urma unui accident rutier. La sosirea noastră, două persoane erau pe carosabil, iar alte două erau prinse în maşină. Se pare că trei oameni erau transportaţi la Drobeta Turnu Severin pentru un tratament de hemodializă. Am scos persoanele din maşină şi le-am predat medicilor, însă starea lor este destul de gravă“, a declarat Liviu Borugă, căpitan ISU „Drobeta“.

Şoferul a scăpat nevătămat

Din primele verificări se pare că şoferul circula cu viteză foarte mare şi a ignorat drumul şerpuit din zona Dealului Stârmina.
„Pacienţii erau transportaţi la Drobeta Turnu Severin cu un autoturism Dacia Logan, care era în stare tehnică foarte bună, inspecţia tehnică era valabilă, însă şoferul şi o persoană care se afla în faţă nu purtau centura de siguranţă. Nu cunoaştem cu exactitate care sunt cauzele principale ale producerii accidentului. Este delimitată zona în care s-a produs accidentul, se circulă pe un singur fir până la finalizarea cercetărilor de la faţa locului“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Cele două persoane care au scăpat cu viaţă au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Şoferul este în afara oricărui pericol, iar cealaltă victimă a ieşit din comă, urmând să fie supusă unei intervenţii chirurgicale.
Fiul şoferului a venit la faţa locului şi a vrut să muşamalizeze accidentul provocat de tatăl său, încercând să alunge martorii şi presa, însă a fost imobilizat de poliţişti. Circulaţia rutieră în zona Dealului Stârmina s-a desfăşurat pe un singur sens mai bine de o oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII