19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopilul anesteziat degeaba a fost operat

Copilul anesteziat degeaba a fost operat

Copilul pe care medicii l-au anesteziat degeaba marţi a fost operat ieri de dr. Alin Stoica, în urma intervenţiei conducerii spitalului. Operaţia a durat aproape trei ore şi a fost un succes. Micuţa se află acum sub supraveghere în salonul postoperator.
Potrivit managerului Spitalului de Urgenţă Craiova, conf.dr. Florin Petrescu, la solicitarea tatălui copilului s-au luat măsuri pentru ca dr. Stoica să fie lăsat să opereze şi, totodată, s-a dispus efectuarea unei anchete interne.
„Se va înfiinţa o comisie care va face cercetările, va stabili ce s-a întâmplat şi vor fi dispuse măsurile care se impun, în favoarea pacientului, pentru rezolvarea cazului. De asemenea, am discutat cu medicul curant, dr. Stoica, să se ocupe împreună cu dr. Paul Tomescu de la Clinica de Urologie de acest pacient“, a precizat conf.dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova. Petrescu a mai spus că până acum nu i-au mai fost aduse la cunoştinţă astfel de conflicte între medici.
Cristina Denisa Pârvu, de doi ani, din comuna Sopot, a fost internată în urmă cu trei luni în Clinica de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgenţă Craiova. Potrivit părinţilor, fetiţa s-a aflat iniţial în grija prof.dr. Corneliu Sabetay, după care ei au optat ca un alt medic, dr. Alin Stoica, să o opereze. Intervenţia chirurgicală fusese programată iniţial să aibă loc marţi, însă medicul specialist a fost scos din sală cu forţa de prof. Sabetay în momentul în care se pregătea să opereze copilul, care fusese şi anesteziat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII