22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCN „Elena Cuza“, şcoală PASCH

CN „Elena Cuza“, şcoală PASCH

Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova a fost desemnat prima instituţie de învăţământ din Oltenia care a fost acrediatată ca şi centru cu competenţe lingvistice pentru limba germană. Miercuri, acesta a primit placheta bilingvă (română-germană) ce atestă apartenenţa liceului la Partner School Initiative (PASCH). Prin apartenenţa la acest program, CN „Elena Cuza“ beneficiază de prezenţa unui vorbitor nativ de limba germană şi de numeroase materiale didactice şi dotare din partea Ministerului Educaţiei din Germania şi Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti. În plus, elevii de la bilingva generală pot susţine gratuit examenul DSD (competenţe lingvistice în limba germană, echivalentul examenului Cambridge la limba engleză).
„Pentru noi, pentru Ambasadă şi Asociaţia pentru Şcoli Germane este o zi istorică pentru că demarăm un parteneriat între Germania şi România. Începând de astăzi (miercuri – n.r.), faceţi parte din familia de 1.500 de şcoli din toată lumea care colaborează cu Germania în acest domeniu. În plus, faceţi parte din familia de 100 de milioane de vorbitori de germană în toată lumea. În acest sens, este o zi istorică şi sunt onorat“, a declarat Josef Christoph Karl, secretarul şi şeful Secţiei Culturale din Cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, care a subliniat importanţa cunoaşterii unei limbi străine.
CN „Elena Cuza“ este a 40-a şcoală din România care primeşte respectiva distincţie. Cu acest prilej, 15 absolvenţi ai claselor terminale au primit atestatul DSD.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII