25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTată şi fiu, băgaţi în spital de şoferul unui bolid

Tată şi fiu, băgaţi în spital de şoferul unui bolid

Un tânăr şofer de 19 ani din Drobeta Turnu Severin a fost la un pas să spulbere două vieţi duminică noapte, pe principala arteră de circulaţie din oraş. Băiatul conducea un bolid cu viteză foarte mare, nu a oprit la culoarea roşie a semaforului şi a lovit în plin o Dacie Papuc, în care se afla un bărbat de 37 de ani şi fiul acestuia de doi ani.
Matei Claudiu, care se afla la volanul bolidului, a profitat de faptul că maşina sa nu se defectase şi a părăsit locul accidentului.
„Şoferul care conducea un BMW a ignorat culoarea roşie a semaforului şi a intrat în coliziune cu un autoturism Dacia Papuc care se angajase regulamentar într-un viraj la dreapta. În urma impactului, şoferul a fost aruncat din maşină, iar minorul care se afla în autoturismul papuc a fost şi el rănit. Iniţial, şoferul a plecat de la locul accidentului, însă după aproximativ 30 de minute a revenit. În continuare se fac cercetări“, a declarat Viorel Stăncioiu, agent principal la IPJ Mehedinţi.

Poliţiştii au acordat primul ajutor

Martorii au povestit îngroziţi cât de puternic a fost impactul dintre cele două maşini.
„Băiatul cu maşina BMW a intrat cu viteză foarte mare în semafor, a trecut pe roşu şi a lovit Papucul în plin, exact pe partea şoferului. Dacă erau oameni pe trecerea de pietoni îi omora pe toţi“, a  spus un martor.
Norocul victimelor a fost că la faţa locului se afla o patrulă a poliţiei de frontieră. Oamenii legii nu l-au urmărit pe vinovat, dar au acordat primul ajutor victimelor, lucru care se pare că le-a salvat viaţa. „Tânărul care a provocat accidentul a trecut pe lângă noi pe bulevard cu o viteză foarte mare şi chiar am vorbit cu colegul meu despre cum îşi pun unii viaţa în pericol. După câteva secunde, am auzit o bubuitură foarte puternică. Când am ajuns la faţa locului, am găsit o victimă întinsă pe jos, chiar pe trecerea de pietoni. Era un bărbat, plin de sânge, lovit la cap, şi în maşină un copil mic. Am acordat primul ajutor până a sosit ambulanţa. Şoferul era în stare foarte gravă, nu am putut comunica cu el“, a declarat Ion Munteanu, poliţist de frontieră.

S-a întors la locul accidentului

După câteva zeci de minute, sfătuit de apropiaţi, vitezomanul s-a întors la locul accidentului, dar nu a dorit să declarare nimic. Câţiva prieteni ai acestuia au devenit recalcitranţi, încercând să îndepărteze mass-media de la locul accidentului. A fost nevoie de mai multe echipaje de poliţie pentru calmarea spiritelor.
Victimele tânărului au ajuns la spital în stare gravă, cu traumatisme multiple, starea copilului fiind mai delicată.
„Victima de 37 de ani a fost transportată la spital cu o comoţie cerebrală, multiple fracturi, plăgi deschise, excoriaţii la nivelul membrelor, traumatisme faciale, fiind în stare destul de gravă. Copilul de doi ani a fost şi el rănit în accident, este internat şi va fi supus mai multor investigaţii, deoarece este foarte mic şi în astfel de cazuri complicaţiile pot apărea mai târziu. Atât la tată, cât şi la copil starea medicală este stabilă, dar gravă“, a declarat Amina Nicolicea, medic pe ambulanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII