17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞeful FMI rămâne în arest

Şeful FMI rămâne în arest

Un judecător new-yorkez a ordonat aseară închiderea lui Dominique Strauss-Kahn (foto), şeful FMI, şi a refuzat să-l elibereze în schimbul unei cauţiuni de un milion de dolari, la două zile după arestarea sa, în urma unei acuzaţii de agresiune sexuală formulate de o cameristă a unui hotel din New York, relatează AFP. Judecătoarea a invocat riscul ca şeful Fondului Monetar Internaţional să fugă din Statele Unite, după ce acesta a fost arestat sâmbătă la bordul unui avion Air France, care se pregătea să decoleze pe de Aeroportul Kennedy din New York.
Apărarea oferise anterior o cauţiune de un milion de dolari pentru a obţine eliberarea provizorie a lui DSK. De asemenea, Strauss-Kahn s-ar fi angajat să locuiască la fiica sa, în New York, au propus avocaţii.
Decizia vine după ce acuzarea a afirmat că Dominique Strauss-Kahn a fost implicat în cel puţin un alt caz similar şi în ciuda faptului că directorul FMI a negat acuzaţiile care i se aduc, prin vocea avocaţilor săi. Strauss-Kahn va fi readus în faţa judecătorilor pe 20 mai, precizează Reuters. Avocaţii acestuia s-au declarat dezamăgiţi de decizia judecătoarei, dar au afirmat că „bătălia de-abia a început“.
• Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII