22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOprirea apei calde încaieră locatarii

Oprirea apei calde încaieră locatarii

Regia Autonomă de Termoficare (RATf) Craiova continuă sistarea apei calde la asociaţiile de proprietari cu datorii mari

Încă zece asociaţii de proprietari din Craiova vor rămâne, începând din această săptămână, fără apă caldă. RATf Craiova a început sistările de apă caldă în oraş joi, 12 mai, iar până în prezent nu s-a reluat furnizarea acesteia, deoarece nici una dintre asociaţiile datoare nu şi-a achitat restanţele.
Unii administratori încearcă să adune datoriile, dar au fost şi situaţii în care proprietarii şi-au plătit întreţinerea, însă au avut neşansa ca administratorii să dispară cu banii. Mulţi dintre locatari încă nu ştiu de ce au rămas fără apă caldă. La Asociaţia nr. 3 Ştirbei Vodă, unii proprietari s-au dus ieri la primele ore ale dimineţii să ceară explicaţii administratorului. „Nu avem apă caldă de joi şi nu ştiam de ce. Nu ne-a anunţat nimeni. Am aflat din presa că din cauza datoriilor, dar eu mi-am plătit întreţinerea“, s-a plâns o locatară. Alta este atitudinea celor care sunt datori. Aceştia sunt foarte grăbiţi când se întâlnesc cu vecinii, ştiind că din cauza lor suferă sute de persoane.
În cele patru zile de când s-a sistat apa caldă, Adela Luţă a făcut muncă de recuperator. „Am mers din uşă în uşă şi am adunat banii ca să plătim datoria. Am reuşit să strâng 27.000 de lei. Sunt oameni care nu au de unde să dea şi nu am ce să le fac. Voi continua această acţiune, poate reuşim să scădem din sumă şi să îi convingem pe cei de la Termoficare să ne dea drumul la apa caldă“, a spus Adela Luţă, administratoarea de la Asociaţia 3 Ştirbei Vodă. La această asociaţie, de care aparţin zece blocuri, datoria către RATf este de 1.353.244 de lei.

I-au turnat la Termoficare

În alte cazuri, asociaţiile au fost cele care i-au dat pe rău-platnici pe mâna Termoficării. Deşi asociaţiile de proprietari respective nu figurau pe lista restanţierilor la Termoficare, administratorii au întocmit tabele cu blocurile datoare şi le-au livrat furnizorului de căldură pentru a le sista apa caldă. În această situaţie sunt 11 blocuri din cadrul Asociaţiei 23 Calea Bucureşti. „Reprezentanţii asociaţiei ne-au furnizat o listă cu 11 blocuri care au datorii către noi şi ne-au dat mână liberă să le sistăm apa caldă“, susţine directorul tehnic al RATf, Nicolae Degeratu.
În cazul altor asociaţii, reprezentanţilor acestora puţin le pasă de proprietari. „La Asociaţia nr. 7 din cartierul 1 Mai, când le-am cerut la început situaţia cu debitele pe blocuri, nu ne-au dat nici un răspuns. Acum, când s-au văzut cu apa caldă oprită, probabil la presiunea proprietarilor, ne-au trimis şi ei o listă care nici nu ştim dacă este reală sau nu. Au venit proprietarii la noi să ceară facturile pentru perioada anterioară“, a adăugat Nicolae Degeratu.

Altă tranşă

Rămân fără apă caldă începând din această săptămână: Asociaţia 159D, Asociaţia S7, Asociaţia 161A, Asociaţia 158, Asociaţia SO2, toate din Craioviţa Nouă, Asociaţia 12 Eroilor Valea Roşie, Asociaţia 3 George Enescu, Asociaţia 2 Electroputere, Asociaţia 155 Lăpuş şi Asociaţia 23 Calea Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII