17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnmormântată de primărie

Înmormântată de primărie

Craioveanca găsită moartă marţi printre gunoaiele din propria locuinţă de către redactorii GdS va fi înmormântată de primărie. Fiica ei a rămas în apartamentul insalubru.

Mihaela Căprărin (Kocen), de 56 de ani, femeia care a murit marți, în blocul 43 din cartierul Valea Roșie, va fi înmormântată de Primăria Craiova, administrația locală suportând toate cheltuielile în acest sens. Fiica acesteia, Cristina Kocen, a rămas în același apartament insalubru, încercând împreună cu niște cunoștințe să strângă mizeria din locuință. Din păcate, tânăra nu a fost sprijinită sau consiliată de nici o instituție abilitată.
„Fata a rămas în apartament. S-a apucat cu nişte prieteni să strângă mizeria din casă. Ea spune că încerca să ţină curat, dar mama era cea care murdărea tot. Fata nu are aşa probleme. Este inteligentă, dar prin câte a trecut cu mama… Să facem ceva măcar pentru ea“, a spus Victoria Nicu, administratoarea Asociaţiei de Proprietari nr. 17.

O şansă pentru fiică

În cazul Mihaelei Căprărin, autorităţile nu s-au grăbit să intervină, deşi au fost informate în mai multe rânduri de asociaţia de proprietari, după cum spune administratoarea asociaţiei. „Noi am mers peste tot pentru ele. În cele din urmă au venit cei de la Direcţia Sanitară. Inspectorii au făcut un proces-verbal şi o adresă către Asistenţa socială de la primărie. Au venit acum o săptămână sau două şi au făcut o anchetă socială şi a rămas ca ei să ia deciziile“, a spus Victoria Nicu.
Cei de la Direcția de Asistență și Protecție Socială Craiova, după ce au efectuat ancheta socială pe 29 aprilie, au ajuns la concluzia că trebuie anunțată societatea de salubritate, pentru ca aceasta să debaraseze mizeria din locuință. Până când a murit femeia, gunoiul nu fusese însă ridicat.
Altă instituție a primăriei care trebuia să se implice pentru rezolvarea acestui caz social este Serviciul Public de Evidență a Persoanelor Craiova, deoarece mama şi fiica nu au nici un act de identitate. Şi Serviciul de Autoritate Tutelară trebuia să se implice în vederea instituirii unei curatele pentru cele două membre ale familiei, în vederea instituţionalizării lor. Autorităţile locale vor prelua cheltuielile de înmormântare pentru Mihaela Căprărin. „Pentru fiica acesteia, Cristina Kocen, vor fi duse la îndeplinire măsurile propuse în urma anchetei sociale“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII