13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMoartă printre gunoaie

Moartă printre gunoaie

Reporterii GdS au făcut ieri-dimineaţă o descoperire macabră. O femeie din cartierul craiovean Valea Roşie zăcea fără suflare pe podea, printre resturi de tot felul, în timp ce fiica ei, Cristina Kocen, dormea liniştită în pat

O sesizare făcută la redacţie anunţa că la apartamentul 18 din blocul 43 din Valea Roşie două persoane, mamă şi fiică, locuiesc în condiţii greu de imaginat: printre gunoaie de tot felul, resturi de mâncare, pet-uri, haine murdare, vase cu urină. Cele două persoane fără nici un venit şi cu probleme de sănătate, care şi-au umplut apartamentul de gunoaie şi care îşi făceau necesităţile pe jos, i-au exasperat pe vecini. Acest caz social a fost ignorat de autorităţile locale, iar asociaţia de proprietari s-a gândit că va rezolva situaţia dacă mama şi fiica vor fi amendate de Direcţia de Sănătate Publică sau date în judecată.

Poveste

Un redactor şi un fotoreporter s-au deplasat la locul cu pricina. La asociaţia de proprietari – nimeni. Oamenii au muncă de teren, după cum stă scris la avizierul de la scara blocului. În schimb, vecinii au relatat poveşti terifiante despre locatarii de la apartamentul 18. „Ne-au îngrozit! Cu greu poţi să treci prin faţa apartamentului. Miroase îngrozitor, pentru că ele adună aici tot felul de gunoaie, resturi de mâncare, haine. Nu fac curat niciodată. E o poveste cumplită! Mihaela a fost medic de profesie. S-a căsătorit cu un sârb şi a fost plecată. Când a fost războiul în Serbia, s-a întors. Era îngrozită. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu sârbul, dar a venit cu fata după ea. Trăiau părinţii şi au mai dus-o pe la medici. După moartea lor însă s-a ales praful. Acum stau în condiţii mizere şi amândouă au probleme psihice. Le dă lumea de pomană. Intră ţiganii peste ele. Am înţeles că Mihaela a fost acum bătută de i-au rupt şi picioarele. În casă este o cocină. Ăştia de la asociaţie vor să le pună mâna pe apartament“, a spus o locatară de la parterul blocului. „Stăm permanent cu ferestrele deschise pe casa scării, iar femeia de serviciu spală cu clor, mai rău ca la ghena de gunoi. Nimeni nu le ajută, nici rudele, nici cei de la asistenţă socială“, a spus o vecină de palier.

Un caz social

În acest timp, la apartamentul 18, după o uşă scorojită, se întâmplase o tragedie. Mihaela Căprărin, de 56 de ani, decedase. Femeia zăcea pe podea, chiar în hol, printre gunoaie. Fiica ei, Cristina, dormea într-un pat soios, înconjurată de resturile adunate aici de mult timp şi care emanau un miros greu. Senină, fata s-a ridicat şi a spus: „Mama este pe acolo, undeva pe jos“.
Poliţiştii au ridicat cadavrul femeii şi l-au dus la morgă pentru autopsie. Reprezentanţii primăriei au declarat că vor verifica dacă femeia şi fata ei figurează în evidenţa Direcţiei pentru Asistenţă Socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII