13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Strigăte şi şoapte“, cel mai premiat spectacol la gala UNITER 2011

„Strigăte şi şoapte“, cel mai premiat spectacol la gala UNITER 2011

Spectacolul „Strigăte şi şoapte“, montat de Andrei Şerban la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, este marele câştigător de la gala premiilor UNITER 2011, fiind recompensat cu distincţiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol şi cel mai bun actor în rol principal, Zsolt Bogdán.
Tot la gala desfăşurată luni seară în Capitală, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost câştigat de Ofelia Popii, pentru prestaţia din spectacolul „Felii“ de la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu.
Tamara Buciuceanu-Botez a fost premiată cu Trofeul UNITER, ca premiu de excelenţă din partea Senatului Uniunii, în timp ce actorul Ilie Gheorghe, actriţa Coca Bloos, regizorul Tudor Mărăscu, scenografa Gabriela Nazarie şi criticul Ion Cazaban au fost recompensaţi cu premii pentru întreaga activitate.
Piesa „Unde-i revolverul?“, regizată de Mircea Cornişteanu şi produsă pe platourile TVR, a obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru TV.
Ajunse la ediţia a XIX-a, premiile UNITER reprezintă un program al Uniunii Teatrale din România, care a fost iniţiat de actorul Ion Caramitru şi se desfăşoară în fiecare an, începând din 1991.  
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS