10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevul golan riscă să rămână repetent

Elevul golan riscă să rămână repetent

Marius Cucăilă, elevul care şi-a ameninţat profesorul, riscă să rămână repetent
după ce consiliul profesoral a decis scăderea mediei la purtare la 4.00

Elevul din clasa a IX-a de la Grupul Şcolar Bârseşti, judeţul Gorj, care şi-a ameninţat profesorul, pe Cătălin Diaconu, riscă să rămână repetent. Consiliul profesoral de la clasa elevului Marius Cucăilă a decis ca media sa la purtare să fie scăzută la 4.00 din cauza incidentului care a ajuns şi pe internet. „Consiliul profesoral, alcătuit din totalitatea cadrelor didactice care predau la clasa din care face parte Marius Cucăilă, a decis în unanimitate ca media sa la purtare să fie 4.00. Această medie va trebui decisă la finalul anului şcolar. Conform regulamentului, media la purtare este propusă de cadrele de la clasă şi aprobată de consiliul profesoral al liceului la sfârşitul anului şcolar. Decizia finală se va lua cu o săptămână înainte de finalul acestui an şcolar, adică în iunie. Dacă va rămâne cu media 4.00, Cucăilă va rămâne repetent pentru că pe semestrul trecut are media 6.00 la purtare din cauza absenţelor“, a declarat Maria Anghelache, director educativ al Grupului Şcolar Bârseşti din Târgu Jiu.
Profesorul Cătălin Diaconu, cel ameninţat de Cucăilă, este titular, are gradul didactic I şi a venit la Grupul Şcolar Bârseşti anul trecut prin transfer, de la Grupul Şcolar Rovinari. Este descris de colegi ca un om cu bun-simţ şi un profesor bun.

Educaţie precară

Marius Cucăilă este elev în clasa a IX-a la liceul din Bârseşti, la profilul servicii. Până la incidentul cu profesorul Cătălin Diaconu, Cucăilă nu a mai avut probleme comportamentale, cel puţin aşa susţine diriginta sa, profesoara Georgiana Cambrea. În urmă cu o săptămână, Marius Cucăilă şi-a ameninţat dascălul, a ţipat şi a schiţat gesturi ameninţătoare, incidentul ajungând pe internet, acolo unde l-a postat eleva care a şi filmat. Elevul recalcitrant se enervase pentru că profesorul Diaconu urma să îi dea nota 2. Băiatul de 16 ani locuieşte într-un cartier de la periferia municipiului Târgu Jiu, iar vecinii îi descriu familia ca fiind una cu probleme. „Sunt recalcitranţi şi ne e teamă de ei. Tatăl băiatului a bătut mai mulţi oameni de pe aci. Sunt implicaţi în multe scandaluri! Ce educaţie să îi mai dea şi copilului?!“, a spus unul dintre vecini. „Cel mai probabil, elevul-problemă se va alege cu nota scăzută la purtare, ulterior chiar cu repetenţie, el neputând fi exmatriculat, deoarece este în clasa a IX-a, iar învăţământul de zece clase este obligatoriu“, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII