13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsistenţi din Bălceşti au ajuns la Spitalul „Babeş“

Asistenţi din Bălceşti au ajuns la Spitalul „Babeş“

17 medici şi asistenţi medicali de la spitale reprofilate din Vâlcea, Mehedinţi şi Olt şi-au găsit locuri de muncă în judeţul Dolj, a anunţat ieri Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
„Au venit 17 persoane din judeţele Vâlcea, Olt, Mehedinţi, dintre care şapte asistenţi medicali şi zece medici specialişti în pneumologie, interne, obstetrică-ginecologie, pediatrie, ATI, radiologie. Medicii au fost repartizaţi la spitalele din judeţ care aveau deficit de personal în specialităţile respective, iar asistenţii medicali au ales toţi să meargă pe posturile libere de la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» din Craiova“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Florentina Niţă este unul dintre asistenţii medicali care au optat pentru Spitalul „Victor Babeş“. Asistenta a lucrat până acum la Spitalul din Bălceşti (devenit cămin de bătrâni), iar perspectiva unui loc de muncă într-un spital din Craiova nu i se părea grozavă. „Nu îmi convine, pentru că trebuie să fac naveta la 40 de kilometri de casă. O altă variantă era să accept un loc de muncă în Vâlcea, însă naveta ar fi fost mai grea. Cel mai apropiat spital era la 60 de kilometri de casă şi mijloace de transport nu prea sunt“, a spus Florentina Niţă.

Mai sunt posturi libere în Dolj

Redistribuirea personalului din cele 67 de spitale din întreaga ţară reprofilate în cămine de bătrâni a început pe 4 aprilie.
Atunci, cadrele medicale au avut posibilitatea să-şi aleagă locuri de muncă în spitale din acelaşi judeţ. Cei care nu şi-a găsit atunci un loc de muncă pe plac, au o nouă şansă în cea de-a doua etapă a redistribuirii (din 14 – 15 aprilie), la un spital din judeţele limitrofe, sau în perioada 28 – 29 aprilie, în alte zone din ţară, unde există posturi disponibile.
Din Dolj, nici un spital nu a fost reprofilat în cămin de bătrâni, dar toate unităţile spitaliceşti au posturi disponibile pentru încadrarea angajaţilor proveniţi de la spitalele reprofilate din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU