32.9 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024

Scurte ştiri

Descoperă o lume sănătoasă
Etapa judeţeană a celei de-a V-a ediţii a Concursului naţional de cunoştinţe – „Descoperă o lume sănătoasă“ va avea loc pe 28 aprilie, la ora 12.00, şi va fi găzduită de Şcoala cu clasele I-VII nr. 33 din Craiova. Vor participa elevii care au obţinut locul I la faza pe şcoală de la fiecare unitate de învăţământ, pe categorii de vârstă. Concursul are două secţiuni: prima pentru elevii de gimnaziu şi liceu şi a doua pentru cei din învăţământul primar. Listele vor fi trimise prin fax sau e-mail la 0251.484608, 0351.408831, respectiv [email protected]. Pentru secţiunea a doua, lucrările vor fi aduse la ISJ Dolj până pe 2 mai.
• Anca Ungurenuş

Concurs şi simpozion la Blaj
Colegiul Naţional „Inocentiu Micu Clain“ din Blaj, judeţul Alba, organizează, pe 8 mai, Simpozionul Naţional de Astronomie şi Fizică – „De vorbă prin univers“ şi Concursul de creaţie artistică „Pământean şi stelar“ – ediţia a III-a, desfăşurat în cadrul simpozionului. Concursul are trei secţiuni: literatură, fotografie şi artă plastică. Pot participa elevi cu vârsta cuprinsă între 13 şi 19 ani. Termenul-limită de trimitere a lucrărilor este 25 aprilie (data poştei). Mai multe detalii sunt precizate pe site-ul www.isj.dj.edu.ro.
• Anca Ungurenuş

Educaţie rutieră
Concursul Naţional de educaţie rutieră „Desenăm, ne jucăm, circulaţie-învăţăm“ îşi va desfăşura etapa pe şcoală între 25 şi 29 aprilie. Competiţia este adresată elevilor din ciclul primar şi are ca scop dezvoltarea capacităţilor micro şi macrospaţiale în vederea aplicării normelor rutiere. Proba concursului constă în realizarea unor desene pe teme ca: mijloace de transport în comun, comportamentul pe drumurile publice sau prietenul meu, poliţistul. Faza judeţeană va avea loc în luna mai, desenele câştigătoare din etapa anterioară urmând să fie trimise la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj până pe 4 mai. „Desenăm, ne jucăm, circulaţie-învăţăm“ este un concurs organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu sprijinul Ministerului de Interne prin Direcţia Poliţiei Rutiere.
• Ştefania Bătrînca

Igienă dentară pentru elevi
Societatea Studenţilor Stomatologi din Craiova, desfăşoară în perioada 12-15 aprilie, în Şcoala nr. 18 din Craiova o campanie de igienă dentară. Aceasta se adresează elevilor din clasele primare şi are ca scop îndrumarea corectă în ceea ce priveşte igiena orală. Între orele 8.00 şi 12.00, studenţii stomatologi le vor arăta şcolarilor cum să se spele corect pe dinţi şi cât de importantă este tratarea din timp a cariilor. De asemenea, campania urmăreşte să reducă anxietatea micilor pacienţi în legătură cu vizitele la medicul dentist, dar şi o evaluare a gradului de igienă dentară în rândul elevilor. Societatea Studenţilor Stomatologi din Craiova desfăşoară frecvent programe de informare şi prevenţie, congrese naţionale şi diverse activităţi destinate publicului larg.
• Ştefania Bătrînca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS