13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGreşeli de peste 42.000 de lei în sănătate, în trei luni

Greşeli de peste 42.000 de lei în sănătate, în trei luni

Greşelile din sănătate se plătesc destul de scump, cu procent din sumele virate pentru serviciile medicale prestate, a hotărât Serviciul de Control din Cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt.
Este vorba exclusiv de greşeli birocratice, pentru că de celelalte nu ne salvează nimeni. Dacă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă suma a fost considerabilă, 42.000 de lei, cei cu contracte mai mici, cum sunt medicii de familie, au scăpat cu o sumă cumulată de doar 162,34 lei. Greşelile descoperite sunt uzuale, de la acceptarea reţetelor compensate sau gratuite completate incorect, în cazul farmaciilor, până la neeliberarea de reţete în zilele de sâmbătă sau duminică, tot compensate sau gratuite (în situaţiile în care ambulanţa a fost solicitată, pacientul a fost consultat, însă nu s-a impus transferarea către un spital, ci prescrierea medicaţiei), în cazul Serviciului de Ambulanţă. Medicii de familie au fost sancţionaţi pentru că nu şi-au respectat programul de lucru comunicat sau pentru că au acordat gratuit servicii pacienţilor neasiguraţi, în timp ce policlinicile au fost din nou taxate pentru acordarea de servicii medicale gratuite pacienţilor care s-au prezentat fără trimitere de la medicii de familie.
Sumele imputate aferente activităţii din acest an vor fi recuperate rapid, prin reţinerea din valorile ce urmează a fi decontate, însă, după cum declară purtătorul de cuvânt al instituţiei, Constanţa Coteneanu, CJAS ajunge destul de rar la executări silite şi pentru sume din anii precedenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS