14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpoziţia de sănătate din Craiova continuă

Expoziţia de sănătate din Craiova continuă

Încurajaţi de succesul „Expoziţiei de sănătate“ de la Teatrul Naţional, organizatorii îi invită
acum pe craioveni la Casa Studenţilor

Bilanţ peste aşteptări la „Expoziţia de sănătate“ desfăşurată săptămâna trecută la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. 1.200 de persoane au participat la acţiunile de educaţie pentru sănătate derulate de Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie, filiala Oltenia, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj, Asociaţia studenţească AMICUS, Casa Studenţilor Craiova şi Sanovita.

Vârstnicii, mai grijulii cu sănătatea

Potrivit organizatorilor, majoritatea participanţilor au fost persoane trecute de 50 de ani, în procent covârşitor femei (67%), dar nu au lipsit nici tinerii.
„Tinerii au fost interesaţi de standul unde s-a făcut prezentarea despre droguri, de testul prin care se calcula vârsta plămânului şi de calculul indicelui de masă corporală. Au fost impresionaţi în mod deosebit şi de piramida alimentară expusă pe holul teatrului“, a precizat Narciza Dinică, medic specialit sănătate publică în cadrul DSP Dolj. În total, în cele patru zile de expoziţie, organizatorii au împărţit peste 3.000 de materiale informative (pliante şi fluturaşi) despre factorii naturali care influenţează starea de sănătate.
Acţiunile de promovare a unui stil de viaţă sănătos – discuţii despre sănătate, efectuarea de teste medicale gratuite, întâlniri cu medici specialişti – vor continua în fiecare zi de duminică, de la ora 11.00, în cadrul Clubului de Sănătate, găzduit de Casa Studenţilor din Craiova.
Craiovenii vor avea, de asemenea, posibilitatea să participe la seminarii susţinute de medici specialişti. Duminica aceasta şi-a anunţat participarea dr. Constantin Militaru, un apreciat cardiolog. Intrarea este liberă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU