14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmii din Mehedinţi au plantat plopi

Jandarmii din Mehedinţi au plantat plopi

Zeci de angajaţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului (IJJ) Mehedinţi s-au implicat în acţiunea Luna Plantării Arborilor, unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice din ţară.
Jandarmeria Română, prin atribuţiile care îi revin prin lege încă de la înfiinţare, a avut permanent în atenţie protecţia fondului forestier naţional, datorită rolului deosebit de important pe care pădurea îl are în diverse domenii: sănătate, combaterea poluării, calitatea aerului, prevenirea degradării solului etc. Jandarmii mehedinţeni nu au stat pe gânduri şi s-au alăturat sâmbătă celorlalte instituţii care au mers în pădurea din localitatea Hotărani pentru a planta puieţi de plop.
„Luna Plantării Arborilor, unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, a avut ecou şi în rândul Jandarmeriei Mehedinţi, mobilizând la această acţiune de voluntariat peste 60 de jandarmi. Aceştia au participat sâmbătă, alături de alte instituţii implicate în organizarea acestui eveniment, la plantarea puieţilor de plop în pădurea de la Hotărani, în speranţa că în câţiva ani se vor reface zonele împădurite, iar ecosistemul va fi din nou funcţional. Crezând în succesul ideii de voluntariat, de-a lungul timpului, Jandarmeria Mehedinţi s-a mai alăturat altor campanii importante de protejare a mediului înconjurător, precum «Let’s do it România!» şi «România prinde rădăcini»“, a declarat Claudia Mendea, purtător de cuvânt la IJJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS