12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZilele Elena Farago, la Biblioteca „Aman“

Zilele Elena Farago, la Biblioteca „Aman“

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ a organizat, în perioada 28-30 martie 2011, Zilele Elena Farago. Acţiunea a fost dedicată împlinirii a 133 de ani de la naşterea poetei.
În prima zi a manifestărilor, preşcolarii Grădiniţei nr. 41, însoţiţi de educatoarele Cristina Vlădoi, Emilia Spătaru şi Mariana Croitoru, au recitat în limba greacă din opera Elenei Farago. Coordonatorul acestei activităţi a fost Constanţa Odolbaşa. Pe 29 martie au avut loc ediţia a VII-a a Concursului Interjudeţean „Elena Farago – Poezia copilăriei“, în colaborare cu Palatul Copiilor din Craiova, dar şi un vernisaj al expoziţiei de carte „Elena Farago în Colecţiile Bibliotecii Judeţene Aman“. De expoziţie, la care au participat elevii clasei a V-a, a VI-a şi a VII-a de la Şcoala Particulară Ethos, s-a ocupat Biroul de Informare Bibliografică.
Pe 30 martie, a fost prezentată Casa Memorială „Elena Farago“, eveniment la care au participat elevii din clasele a II-a C, a III-a A şi B şi a IV-a C de la Şcoala nr. 2 „Traian“.
Copiii au putut admira tablourile, maşina de scris, biblioteca, biroul şi fotografiile poetei, ghidaţi de prezentarea amănunţită făcută de bibliotecara Florina Stolojan. Ei au fost însoţiţi de învăţătorii Emilia Magda Ciupitu-Turceanu, Mariana Mirea, Stela Ivan şi Gheorghe Ivan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII