8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de craioveni se debranşează anual de la Termoficare

Sute de craioveni se debranşează anual de la Termoficare

Sute de craioveni renunţă anual la sistemul centralizat de încălzire. Conform unui raport al primarului municipiului Craiova pentru anul 2010, în ultimii patru ani s-au debranşat de la Regia Autonomă de Termoficare 2.584 de persoane. Numai în sezonul 2009 – 2010 au optat pentru altă sursă de încălzire a locuinţelor 835 de proprietari. Reprezentanţii furnizorului de căldură al oraşului consideră că numărul mare al celor debranşaţi este cauzat de montarea repartitoarelor. Cei care au optat pentru repartitoarele de costuri s-au trezit cu facturi enorme la căldură, dar au şi tremurat în propriile locuinţe. „Avem, într-adevăr, câteva sute de solicitări de debranşare în fiecare an, dar foarte multe vin din partea craiovenilor care şi-au montat repartitoare de costuri în apartament, deoarece oamenii nu ştiu nici în prezent foarte bine cum trebuie folosite acestea. În ultimul an, craiovenii au fost speriaţi şi de zvonul că va creşte preţul gigacaloriei, ceea ce nu s-a întâmplat“, a precizat directorul RATf Craiova, Nicolae Degeratu.
Deşi a pierdut un număr semnificativ de abonaţi, regia nu îşi face probleme, deoarece are în prezent 66.727 de apartamente cărora le livrează căldură şi apă caldă.

Primăria trece pe Termoficare

Dacă pierde la capitolul abonaţi din rândul populaţiei, Termoficarea are de câştigat la capitolul abonaţi din rândul instituţiilor. În acest an urmează să îşi adauge la lista de abonaţi instituţii importante precum sediul administraţiei locale. Primăria renunţă la centrala proprie şi trece pe sistemul centralizat de încălzire. Acelaşi lucru se va întâmpla cu Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumo-ftiziologie „Victor Babeş“ şi cu Colegiul Naţional „Carol I“.
Tot în acest an, Termoficarea are în plan să termine modernizarea a 11 puncte termice cu bani veniţi de la bugetul local şi bugetul de stat. Valoarea lucrărilor se ridică la 1.136.240 de lei din care până la 31.12.2010 au fost achiziţionate echipamente în valoare de 579.609 de lei, urmând ca montajul şi punerea în funcţiune a acestora să se realizeze în 2011. „A fost actualizat studiul de fezabilitate pentru patru reţele termice secundare aferente PT4 Valea Roşie, PT2 Nicolae Titulescu, PT8 Calea Bucureşti şi CT6 1Mai, în vederea atragerii fondurilor prin programul «Termoficare 2006-2015 căldură şi confort»“, se precizează în Raportul primarului privind starea economică, socială şi de mediu a municipiului Craiova în anul 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII