18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsiliul Judeţean, ranger de Dolj

Consiliul Judeţean, ranger de Dolj

Aproximativ 100.000 de hectare de teren de pe coridorul şi bazinul Jiului vor fi administrate de Consiliul Judeţean Dolj, care a câştigat proiectul de administrare a siturilor Natura 2000, acolo unde se află arii de protecţie specială avifaunistică. „Ieri (miercuri – n.r.) s-a semnat contractul prin care noi am devenit administratori în urma depunerii unui proiect la Ministerul Mediului.
Cel mai important concurent a fost Camera de Comerţ Româno-Japoneză. Dacă vom găsi pe cineva interesat, vom concesiona aceste situri“, au spus reprezentanţii CJ Dolj. Natura 2000 este o reţea ecologică europeană de arii naturale protejate. Acesta are drept scop oprirea declinului biodiversităţii prin conservarea speciilor valoroase şi în pericol.
Zona preluată de CJ Dolj cuprinde coridorul Jiului, care include locul fosilifer Drănic şi Pădurea Zăval, şi arii de protecţie specială. „Vom avea o secţie de supraveghere a zonei, cu aşa numiţii rangeri, dotaţi cu uniforme şi echipament“, au mai declarat reprezentanţii CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS