12.6 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Scurte ştiri

Disponibilizări la „Filantropia“

27 de angajaţi TESA şi muncitori de la Spitalul „Filantropia“ din Craiova sunt pe lista de disponibilizări întocmită de conducerea unităţii sanitare, la propunerea şefilor de birou. În organigrama înaintată spre aprobare consiliului local, conducerea spitalului propune, pentru 2011, cu 64,5 posturi mai puţin decât în 2010, dintre care 38,5 posturi vacante. Prin această disponibilizare se vor realiza economii de 60.000 de lei pe an. O decizie finală va fi dată la şedinţa de consiliu local din această săptămână.
• Simona Tudor

Conductă de apă reabilitată

Una dintre principalele conducte de apă care deserveşte municipiul Târgu Jiu va fi reabilitată în acest an. Lucrările de consolidare şi reabilitare a conductei de distribuţie a apei potabile pe un tronson în lungime de 400 de metri, situat în Dealul Târgului, vor dura trei luni. Finanţarea se ridică la 574.620 de lei şi este asigurată din bugetul local.
• Eugen Măruţă

Doljenii pompează bani în conturi

Depozitele bancare ale doljenilor s-au umflat din nou, în februarie, pentru a doua lună consecutiv. Potrivit statisticilor publicate de Banca Naţională a României (BNR), depozitele la termen ale doljenilor au crescut cu 12 milioane de lei faţă de luna ianuarie. În acelaşi timp, disponibilităţile la vedere (de regulă, banii de pe carduri) au scăzut cu 8 milioane de lei. Astfel, o parte dintre doljeni au avut bani mai mulţi – 4 milioane de lei – pe care i-au plasat în depozite bancare. La conturile în valută, mişcările au fost nesemnificative, potrivit BNR.
• Ramona Olaru

Profesorii fac voluntariat

37 de cadre didactice din judeţul Dolj au plantat ieri puieţi în parcul Şcolii nr. 19 din Craiova. „Obiectivul activităţii îl reprezintă implicarea şi conştientizarea cadrelor didactice asupra impactului voluntariatului în comunitate. Parteneri în acţiune sunt ISJ Dolj, Şcoala nr. 19, Şcoala Podari şi Ocolul Silvic Sadova“, a declarat Nicoleta Liţoiu, purtătorul de cuvânt al Casei Corpului Didactic Dolj.
• Andreea Horcone

Poliţia locală are liber la dat amenzi

Poliţiştii locali din Târgu Jiu sunt liberi să aplice amenzi de până la 500 de lei cetăţenilor certaţi cu legea. Situaţiile în care poliţiştii locali îi pot sancţiona pe contravenienţi au fost stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local Târgu Jiu, adoptată în şedinţa de ieri. Amenda minimă care poate fi aplicată începe de la o sută de lei, iar cea maximă nu depăşeşte 500 de lei. Sancţiunile vizează abateri în ceea ce priveşte oprirea, staţionarea sau parcarea autovehiculelor în diferite zone, comerţul de vehicule pe domeniul public, depozitarea de bunuri pe domeniul public etc.
• Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS