16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumul de la Crasna, rupt de alunecări

Drumul de la Crasna, rupt de alunecări

Pe Drumul Judeţean 665C Crasna-Dumbrăveni se circulă pe o singură bandă
după ce o alunecare de teren a afectat structura şoselei

În urma ploilor din ultima vreme, o alunecare de teren mai veche s-a reactivat în satul Dumbrăveni al comunei gorjene Crasna. Aceasta a afectat şi Drumul Judeţean 665C Crasna-Dumbrăveni, care s-a surpat, făcând imposibilă desfăşurarea circulaţiei pe ambele sensuri. „Alunecarea de teren a rupt DJ 665C pe jumătate, nu se mai circulă decât pe o bucată din drum. Am făcut toate actele necesare, aşteptăm bani pentru consolidarea drumului. Cred că din cauza ploilor s-a reactivat alunecarea de teren. Am mai avut probleme cu trei ani în urmă“, a spus viceprimarul comunei Crasna, Dumitru Blându. Alunecarea de teren îi îngrijorează pe săteni. „Ne este frică pentru că se poate surpa şi mai rău. Dacă trece vreo maşină mare, este dezastru. Nu credeam că vor apărea vreodată alunecări pe la noi“, a afirmat un bătrân din satul Dumbrăveni.

Şapte locuinţe, în pericol

Sătenii din Dumbrăveni au povestit că noaptea nu mai au somn şi că, uneori, pot auzi cum se mişcă pământul. Păuna Vână a trăit o viaţă întreagă în acest sat şi acum se teme că toată agoniseala ei se va duce pe apa sâmbetei. „Grădina, pomii şi ce mai aveam în spatele casei s-au deplasat. Pur şi simplu, pământul o ia la vale. Gardul se duce şi el în vale, casele au început să crape. Cred că ar trebui să se ia măsuri, să se facă un zid de sprijin, ceva, aici, că tare teamă ne este“, a spus pensionara.
„Din păcate, ne confruntăm cu două falii de pământ care alunecă, de o parte şi de alta a DJ 665C. În apropiere de locurile unde alunecă pământul sunt şapte gospodării şi unele case au început deja să crape. Nu este un semn bun“, a declarat viceprimarul Dumitru Blându.
„Am mai plantat puieţi de salcâm, dar degeaba. Pământul îi ia şi pe ei. Se duce la vale pe zi ce trece mai mult“, a precizat Gheorghe Drăgan, sătean din Dumbrăveni.
„Se cunoaşte situaţia de la Crasna. Consiliul local trebuie să convoace Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi să invite comisia de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea realizării unui proiect de hotărâre pentru obţinerea fondurilor de la guvern. Situaţia trebuie rezolvată rapid“, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS