25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDragoş Stanciu, sindicalistul de la Pirelli, în continuare în greva foamei

Dragoş Stanciu, sindicalistul de la Pirelli, în continuare în greva foamei

Dragoş Stanciu (foto), sindicalistul de la Pirelli Tyres România, care a intrat vineri dimineaţă în greva foamei, continuă să protesteze în faţa companiei.
Cu o pancartă agăţată de gât, prin intermediul căreia anunţă forma de protest, dar şi nemulţumirile care l-au determinat să iasă în stradă, bărbatul şi-a petrecut ultimele trei zile pe platoul din faţa companiei producătoare de anvelope.
„Sunt aici de vineri dimineaţă şi o să mai rămân până când cei din conducere îmi vor asculta problemele. Jandarmii îmi asigură paza, iar un echipaj de ambulanţă mă monitorizează zilnic. Aseară (sâmbătă – n.r.) au venit aici şi slătineni, oameni simpli, care s-au solidarizat cu mine. Îmi sunt alături şi reprezentanţi ai Federaţiei Cartel Alfa“, a spus Dragoş Stanciu.

„Un angajat străin câştigă aproape 1.600 de euro, în timp ce un român ia doar 250“

Sindicalistul a spus că în această dimineaţă i se vor alătura şi alţi angajaţi ai companiei, iar împreună cu aceştia va încerca să stea de vorbă cu cei din conducerea Pirelli România.
„Mâine dimineaţă (în această dimineaţă – n.r.) suntem invitaţi să discutăm cu cei din conducere, dar înainte aceştia vor avea o mare surpriză din partea angajaţilor. Italienii spun că în România nu o să vezi niciodată mămăliga explodând, dar ei or să o vadă. Ne-am săturat de salarii mici şi de multă muncă. În străinătate, un angajat Pirelli are de realizat un anumit plafon, stabilit în contractul colectiv de muncă. În România, aceste lucruri le sunt impuse angajaţilor. Un străin câştigă aproape 1.600 de euro, în timp ce un român ia doar 250 de euro“, a mai spus sindicalistul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS