15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Scurte ştiri

Raftul American, la Biblioteca Judeţeană Mehedinţi
Centrul Cultural American va inaugura astăzi, la ora 11.00, Raftul American (American Shelf) în cadrul Bibliotecii Judeţene Mehedinţi-filiala Pogany, din Drobeta Turnu Severin. Vor lua cuvântul Patricia H.H. Guy, consilier pentru presă şi cultură în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, şi Raluca Graf, director al Bibliotecii Judeţene Mehedinţi. Colecţia este reprezentată de o donaţie de lucrări de referinţă, ficţiune şi nonficţiune, din partea Centrului Cultural American din Bucureşti. Printre lucrările care se vor regăsi la Raftul American menţionăm colecţia de literatură clasică Library of America, albume de artă, cărţi de metodologie pentru profesorii de limba engleză şi lucrări pentru copii.
• ClickNews

Site pentru Centrul „Brâncuşi“
Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi“ din cadrul Primăriei Târgu Jiu va avea în curând şi site. Acesta va putea fi accesat la adresa www.centrulbrancusi.ro şi va fi lansat mâine în cadrul manifestărilor legate de comemorarea lui Constantin Brâncuşi. Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi“ a fost înfiinţat anul trecut şi are ca principală misiune promovarea imaginii operelor lui Brâncuşi.
• Eugen Măruţă

Blocaj financiar la SNLO
Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) are de recuperat 420 de milioane de lei de la firmele care au beneficiat de cărbune fără să îl achite. În principal, este vorba de furnizorii de agent termic şi apă caldă către populaţie din marile oraşe ale ţării. În acelaşi timp, SNLO are datorii de 300 de lei către bugetul de stat, încheind anul 2010 în pierdere.
• Eugen Măruţă

Biserici din Oltenia cu pictură murală exterioară
La Muzeul Judeţean Gorj va avea loc, în perioada 17 martie – 12 aprilie, expoziţia de fotografie „Biserici cu pictură murală exterioară din Oltenia – sec. XVIII – XIX“. Aceasta a mai fost prezentată anul trecut în Italia, la Terni, la Bucureşti, în aprilie urmând să ajungă la Vâlcea.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS