21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSe reiau lucrările la centru

Se reiau lucrările la centru

Polaris M Holding a reluat lucrările de modernizare a centrului municipiului Târgu Jiu.
Conducerea Primăriei Târgu Jiu apreciază că, până la sfârşitul acestei primăveri, centrul modernizat va putea fi inaugurat, după ce în următoarele luni se vor executa ultimele retuşuri la fântânile arteziene şi la o porţiune din strada Calea Eroilor.
În prezent, angajaţii societăţii care se ocupă de modernizarea centrului municipiului Târgu Jiu desfăşoară acţiuni de curăţare a spaţiilor verzi şi a fântânilor arteziene, iar în perioada următoare vor monta ultimele instalaţii şi vor efectua probele pentru punerea în funcţiune a acestora. În momentul în care nu se va mai produce îngheţ şi temperaturile vor fi suficient de ridicate, se va trece şi la turnarea ultimului beton amprentat.

Lucrările, realizate în proporţie de 90%
 
Marius Ionescu, directorul tehnic din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că a mai rămas de realizat aproximativ 10% din totalul lucrărilor. Valoarea investiţiei este de 15,3 milioane de lei, iar timp de doi ani eventualele reparaţii vor fi executate din fondul de garanţie al lucrării.
„Vremea le-a permis muncitorilor să reia lucrările la centrul municipiului Târgu Jiu. Deocamdată, se fac lucrări mai uşoare de curăţare şi tot ce are legătură cu instalaţiile. Betonul amprentat va fi turnat după ce se va avea garanţia că vremea rece nu se va mai întoarce. Au mai fost probleme din cauza betonului amprentat şi s-au efectuat reparaţiile acolo unde a fost cazul. Timp de doi ani va exista fondul de garanţie din care vor fi utilizaţi bani pentru remedieri şi reparaţii. La sfârşitul primăverii vor realiza recepţia finală şi o festivitate de inaugurare“, a menţionat directorul Marius Ionescu.  

Investiţia, în cifre 

26.690 de metri pătraţi are suprafaţa totală modernizată; 4.800 de metri de reţea electrică înlocuită; 91 de stâlpi ornamentali montaţi; 13 fântâni arteziene există în prezent în toată zona centrală; 270 de metri pătraţi – suprafaţa totală a luciului de apă; 1.200 de metri – lungimea reţelei de canalizare modernizată. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS