12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Scurte ştiri

Concurs de matematică
Ediţia a VIII-a a Concursului Interjudeţean de Matematică „Sfera“ are loc pe 19 martie, la Liceul „Mihai Viteazul“ din Băileşti. La această competiţie pot participa elevii din clasele III-X. Fiecare unitate şcolară invitată poate fi reprezentată de câte doi elevi din fiecare an de studiu sau cel mult 16. Tabelul nominal cu elevii participanţi, profesorii însoţitori şi corectori trebuie transmis până pe 16 martie, la ora 15.00, la secretariatul liceului (prin fax sau telefon, la numărul 0251/311.103) sau la una dintre adresele de e-mail: [email protected], [email protected].
• Anca Ungurenuş

Chimia – prieten sau duşman?
Sesiunea de comunicări ştiinţifice „Chimia – prieten sau duşman?“ se va desfăşura pe 2 aprilie, la Şcoala cu clasele I-VII „Traian“ din Craiova. Repartizarea elevilor pe intervale orare va fi afişată la avizierul unităţii de învăţământ organizatoare vineri, 1 aprilie. Lista elevilor participanţi va fi trimisă până pe 30 martie prin fax, la numărul 0251/599.561, şi în format electronic la [email protected]. Metodologia de organizare a acestei sesiuni de comunicări ştiinţifice este postată pe site-ul profesorilor de chimie din judeţul Dolj, http://chimiedj.wordpress.com.
• Anca Ungurenuş

Târgul de Ştiinţă Google
Elevii din toată lumea, care au vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, pot participa la Târgul de Ştiinţă on line, lansat de Google în parteneriat cu CERN, LEGO, National Geographic şi Scientific American. Google este în căutare de oameni de ştiinţă, aşa că participanţii trebuie să construiască individual sau în echipe de câte doi-trei un proiect ştiinţific (prin fotografii sau clipuri video) relevant pentru societatea actuală. Câştigătorul marelui premiu va primi o bursă Google şi o excursie în Insulele Galapagos. De asemenea, se vor desemna şi alte premii speciale. Data-limită pentru înscrieri este 4 aprilie 2011. Pentru mai multe detalii, puteţi să accesaţi http://www.google.com/events/sciencefair/index.html.
• Ştefania Bătrînca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS