21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPedeapsă suspendată pentru şpagă

Pedeapsă suspendată pentru şpagă

Un agent din cadrul IPJ Dolj a fost condamnat ieri de Tribunalul Dolj la trei luni de închisoare
cu suspendare pentru 70 de lei mită

Agentul Mirel Florea a fost arestat preventiv pe 7 mai 2010, pe când lucra la Secţia 1 Poliţie Craiova. Poliţistul a fost acuzat de ofiţerii DGA de comiterea infracţiunii de luare de mită, după ce un denunţător a reclamat că omul legii i-a cerut bani ca să nu îi suspende permisul de conducere. Potrivit anchetatorilor, în după-amiaza zilei de 10 aprilie, în zona cinematografului Patria din Craiova, agentul Mirel Florea a tras pe dreapta o maşină care trecuse pe roşu. Poliţistul i-a spus şoferului că a trecut pe roşu şi că va trebui să-i suspende permisul de conducere, însă, dacă ar „sări“ cu ceva, ar putea deveni mai înţelegător. Conducătorul auto, potrivit propriei declaraţii, i-a dat agentului Florea 70 de lei, iar acesta din urmă l-a „iertat“. Şoferul s-a dus imediat la Secţia 1 Poliţie Craiova şi a depus plângere împotriva agentului.
Doi pasageri din maşina denunţătorului, dar şi poliţistul care era în patrulare cu Mirel Florea au confirmat cele spuse de şofer. Poliţistul a fost arestat preventiv de Tribunalul Dolj, însă a fost eliberat din arest după trei zile, după ce Curtea de Apel Craiova i-a admis recursul.

Judecători indulgenţi

În iunie 2010, omul legii a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, iar ieri instanţa s-a pronunţat. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dolj, instanţa a schimbat încadrarea juridică din luare de mită (infracţiune pedepsită cu închisoarea între 3 şi 12 ani), în primire de foloase necuvenite (între 6 luni şi 5 ani de închisoare).
Judecătorii l-au găsit vinovat pe poliţist, însă au ţinut cont de conduita bună a acestuia înainte de săvârşirea infracţiunii şi l-au condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel.
Alţi poliţişti condamnaţi până acum pentru acelaşi gen de fapte au avut mai puţin noroc decât agentul Florea. Agentul-şef Cosmin Mihai Mitru, de la Secţia 3 Poliţie, a fost condamnat, pe 31 ianuarie, de Tribunalul Dolj, la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi înşelăciune. Poliţistul a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA în timp ce primea 550 de lei şpagă de la doi şoferi. În plus, anchetatorii au mai stabilit că Mitru trăgea de obicei şoferii pe dreapta şi nu îi lăsa să plece până nu „cotizau“ cu ceva.
Alţi doi poliţişti, Ştefăniţă Cristian Nedelcu şi Cosmin Viorel Bălaşa, agenţi în cadrul Biroului Rutier Craiova, au fost condamnaţi la un an şi şase luni, respectiv un an de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII