19.4 C
Craiova
luni, 14 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalOnorariile Casei de Avocatură „Nemoianu“, la secret

Onorariile Casei de Avocatură „Nemoianu“, la secret

Casa de Avocatură „Nemoianu“ din Vâlcea a reziliat contractele de prestări servicii pe care le încheiase cu mai multe unităţi din minerit şi energie pentru înfiinţarea Electra, însă onorariile primite sunt ţinute la secret. Reprezentanţii Complexului Energetic (CE) de la Rovinari, una dintre societăţile care au beneficiat de serviciile Casei de Avocatură din Vâlcea, susţin că datele legate de plăţile efectuate în contul serviciilor juridice privind înfiinţarea Companiei Naţionale Electra sunt confidenţiale. Conducerea Complexului nu s-a pronunţat însă şi asupra oportunităţii angajării unei case de avocatură cu tarife de lux, în condiţiile în care toate dosarele legate de constituirea Electra au fost preluate de juriştii CE Rovinari.
Diana Milea, purtător de cuvânt al Complexului Energetic de la Rovinari, a precizat că avocaţii Casei „Nemoianu“ au fost cei care au renunţat la contractul pe care îl aveau cu unitatea: „Casa de Avocatură «Nemoianu» nu mai oferă servicii de asistenţă juridică CE Rovinari. Complexul Energetic Rovinari SA a fost notificat de Firma de avocatură «Nemoianu» în vederea rezilierii contractului încheiat în iulie 2010, referitor la servicii de asistenţă juridică necesare implementării proiectului de înfiinţare a Companiei Naţionale Electra. Notificarea a fost primită la începutul lunii februarie 2011, după care s-a trecut imediat la desemnarea consilierilor juridici în vederea preluării dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată. Complexul Energetic Rovinari SA a fost reprezentat de Firma de avocatură «Nemoianu» în şapte dosare“, a declarat purtătorul de cuvânt Diana Milea.    

Unii cu Electra neînfiinţată, alţii cu banii

Casa de Avocatură „Nemoianu“ a avut încheiate contracte cu CE Rovinari, CE Craiova, CE de la Turceni, Nuclearelectrica şi Hidroserv Râmnicu Vâlcea. Valoarea contractului a fost de  319.470 de lei, adică 702,83 lei pe oră, pentru un total de 455 de ore. Obiectul contractului a vizat servicii juridice legate de proiectul de înfiinţare a Electra şi a fost încheiat pe 14 iulie 2010. Potrivit documentelor semnate la vremea respectivă, contractul de prestări servicii juridice expira la patru luni după înmatricularea Electra la Registrul Comerţului Bucureşti. Constituirea Electra a rămas însă tot în fază de proiect, iar avocaţii de la Casa de Avocatură „Nemoianu“ cu banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII