13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOperaţiunea „etilotestul“

Operaţiunea „etilotestul“

Poliţiştii doljeni au dat amenzi în valoare de aproape 35.000 de lei vineri noapte, în urma unei acţiuni organizate în trafic pentru depistarea şoferilor care se urcă băuţi la volan.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în noaptea de vineri spre sâmbătă, între orele 23.00 – 2.00, poliţiştii au executat o acţiune cu efective mărite pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.
Oamenii legii au controlat în cele trei ore cât a durat acţiunea 900 de autoturisme şi au legitimat 1.088 de persoane. Au fost constatate nouă infracţiuni şi 177 de abateri contravenţionale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 34.860 de lei. În plus, poliţiştii de la Rutieră au reţinut 18 permise, dintre care 16 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, şi au retras cinci certificate de înmatriculare. „Recordul“ la alcoolemie a fost stabilit de Gabriel Andrei, de 20 de ani, din Craiova. Acesta a fost depistat conducând un Daewoo Matiz pe bulevardul 1 Mai având o alcoolemie în aerul expirat de 1,04 miligrame pe litru.
Tot vineri noapte a mai fost depistat Florian Nicolici, de 43 de ani, din localitatea Argetoaia, în timp ce conducea o Dacie având o alcoolemie de 0,74 mg/l. De asemenea, vineri noapte, tot în Craiova, au mai fost prinşi conducând băuţi Iulian Giurcă, de 30 de ani, Sorinel Stancu, de 39 de ani, şi Eugen Sima, de 36 de ani. În cazul acestora, aparatul etilotest a indicat alcoolemii de 0,67 mg/l, 0,56 mg/litru, respectiv 0,57 mg/litru.
Poliţiştii au precizat că în toate cazurile au fost întocmite dosare penale, iar şoferii au fost duşi la spital pentru recoltarea de probe biologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII