13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTrimis în judecată de DNA

Trimis în judecată de DNA

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, pedelistul Cristian Poteraş, a fost trimis în judecată ieri de procurorii DNA, în legătură cu eliberarea a şase titluri de proprietate pentru terenuri în valoare de peste 58 de milioane de euro.
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Poteraş sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.
Prin acte abuzive s-a realizat, potrivit DNA, simularea reconstituirii dreptului de proprietate în avantajul unui grup de persoane (una dintre acestea fiind vărul soţiei primarului Poteraş), fiind cauzată o pagubă în valoare totală de 58.230.034 de euro patrimoniului municipiului Bucureşti, respectiv Clubului Sportiv Rapid, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie ICECHIM şi Academiei Române – Institutul de Biologie. Terenurile în cauză aparţineau, în mare parte, domeniului public ori domeniului privat al municipiului Bucureşti şi persoanelor juridice anterior menţionate.
Potrivit DNA, mai multe persoane au cedat drepturile litigioase către acelaşi grup de interese în schimbul sumelor totale de 417.900 de euro şi 40.000 de lei, pentru ca, în urma „reconstituirii dreptului de proprietate“, iar apoi, prin comasare, terenurile astfel obţinute (situate pe bulevardul Timişoara, strada Valea Oltului sau Drumul Taberei) să fie valorificate cu profituri uriaşe. Pentru suprafaţa de 68.428 mp vândută a fost încasată suma de 33.654.918,67 euro, preţul total al tranzacţiilor fiind de 82.324.529,67 euro. În vederea recuperării prejudiciului creat, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând celor trimişi în judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS