20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIonel Manţog – lider la absenţe

Ionel Manţog – lider la absenţe

Democrat-liberalul Ionel Manţog înregistrează deja un an lipsă la mandatul de consilier
judeţean, chiulind de la 14 şedinţe de când a depus jurământul

 Consilierul judeţean Ionel Manţog a lipsit de la şedinţele Consiliului Judeţean Gorj, unde era obligat să participe în calitate de ales. Ionel Manţog conduce detaşat în topul chiulangiilor, neavând rival la acest capitol. De la începutul mandatului, respectiv iunie 2008, şi până în prezent, consilierul judeţean democrat-liberal a înregistrat 14 absenţe, ceea ce înseamnă echivalentul şedinţelor pe un an întreg din mandatul de patru ani.
În 2008, politicianul PDL a înregistrat trei absenţe, cinci absenţe în 2009 şi patru în 2010. În ceea ce priveşte anul curent, Ionel Manţog nu a fost prezent la nici una dintre şedinţele care au fost programate pentru repartizarea bugetului judeţului şi a fondurilor pentru cele 70 de localităţi.

I-a fost diminuată indemnizaţia 

Potrivit Consiliului Judeţean Gorj, consilierii judeţeni care lipsesc de la şedinţe încasează mai puţini bani, proporţional cu numărul de absenţe.  „Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Gorj nr. 40/2008, pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean Gorj, cuantumul indemnizaţiei de şedinţă pentru consilierii judeţeni a fost stabilit la 5% din indemnizaţia lunară a preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, iar numărul maxim de şedinţe pentru care se poate acorda indemnizaţia a fost stabilit la o şedinţă de consiliu şi două şedinţe de comisii de specialitate pe lună. În caz de neprezentare la una, două sau la toate cele trei şedinţe, indemnizaţia nu se plăteşte. Consilierul judeţean cu cele mai multe absenţe, de la începutul mandatului (6 iunie 2008 ) şi până în prezent (inclusiv lunile ianuarie şi februarie 2011) este domnul Manţog Ionel“, a comunicat Consiliul Judeţean Gorj în răspunsul la o solicitare în baza Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Top trei chiulangii

Primii trei consilieri judeţeni cu cele mai multe absenţe, de la începutul acestui mandat (6 iunie 2008 ) şi până în prezent, sunt: Ionel Manţog, Vasile Liviu Andrei şi Maria Moţa. Prezenţa ultimilor doi în clasament este explicabilă, având în vedere că aceştia cunoşteau faptul că nu îşi vor exercita mandatul până la capăt, renunţând la acesta în favoarea unor funcţii publice.
Maria Moţa a devenit secretar de stat la Agenţia pentru Egalitate de Şanse, iar Vasile Liviu Andrei, inspector şcolar general şi ulterior prefect al judeţului Gorj. Ionel Manţog şi-a continuat însă mandatul, dar a „uitat“ să participe la toate şedinţele la care a fost convocat. Fostul lider al PDL Gorj nu a chiulit numai de la şedinţele ordinare şi extraordinare ale consiliului judeţean, ci şi de la şedinţele pe comisii. 

Şi-ar putea pierde mandatul

Ex-liderul PDL Gorj, Ionel Manţog, a anunţat în urmă cu aproape două săptămâni că se va autosuspenda din partid, din cauză că este trimis în judecată în dosarul strămutaţilor de lux. Manţog nu a mai depus însă cererea de autosuspendare, iar pierderea calităţii de membru al PDL ar putea avea ca efect pierderea mandatului de consilier judeţean. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU